İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre aralarında alacak-verecek meselesi bulunan Muhammet Koz ile Rıfat Coşkun bu konu üzerinde konuşmaya başladı. Coşkun, arkadaşından parasını isteyince aralarında kavga çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Coşkun, ruhsatsız tabancası ile Muhammet Koz'u vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Coşkun, bir gün sonra polis tarafından yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Coşkun, Samsun 2'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİM"

Savunmasında arkadaşını öldürdüğü için çok pişman olduğunu dile getiren sanık, "Olaydan bir süre önce Muhammet otomobilini tamir ettirmek için benden borç para aldı. Kendisinden defalarca paramı istedim ama geri vermediği gibi beni sürekli oyalıyordu. Telefonla konuşurken birbirimize küfür ettik. Ben başka bir arkadaşımla birlikte alkol alırken Muhammet yanında bir kişiyle gelip bana saldırdı. Kafama demir çubukla vurdular. Kendimi korumak için silahımı çekip birkaç kez yere doğru ateş ettim. Ancak kaçma niyetleri yoktu. Tabancayı tuttuğum elime demir çubukla vurdukları sırada bir kez daha patlama oldu. Sonra onlar olay yerinden gittiler. Muhammet'in öldüğünü bir gün sonra öğrendim" dedi.

Aklından arkadaşını öldürmek gibi bir fikir geçmediğini dile getiren sanık, "Sadece kendimi korudum. Bu yüzden ateş ettim" diyerek olayın nefsi müdafa olduğunu ileri sürüp beraatini istedi. Mahkeme sanığın, tahrik altında arkadaşını öldürdüğünü belirterek Rıfat Coşkun'a cinayet ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezası verdi.