Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki Kenan Evren İlköğretim Okulu önünde sendika üyeleri ile basın açıklaması düzenleyen Eğitim- Sen Genel Eğitim Sekreteri Betül Korkut, 12 Eylül’de görev yapan generallerin darbe suçlamasıyla yarın hakim karşısına çıkacağını hatırlattı. Yargılanmanın başlayacağı 4 Nisan öncesi dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiklerini belirten Korkut, "Eğer iktidar sahipleri darbelerle hesaplaşma konusunda samimiyseler okullarımızdan, caddelerimizden darbeci generallerin isimlerinin silinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Korkut, "Kenan Evren bu ülkenin tüm halklarının üzerine karabasan gibi çöken 12 Eylül darbesinin önemli aktörlerinden biridir" ifadesini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Giresun’da değil ülkenin dört bir tarafında bazı eğitim kurumlarımızın adı Kenan Evren. Kenan Evren caddeleri var hala bu ülkede. İktidarda da darbelerle hesaplaşma iddiasında olan bir siyasi parti var. AK Parti’nin iddiası şudur ki, 'Darbelerle biz hesaplaşacağız ve darbecileri yargılayacağız.' Ancak görülüyor ki Giresun örgütümüz tarafından yapılan başvuru hala işleme konulmadı. 12 Eylül darbesiyle eğitim emekçileri başta olmak üzere tüm Türkiye halklarına, işkence, gözaltı, tutuklama, katliamlara reva görülmüştür. Tüm eğitim emekçileri bunun zulmünü çok kötü yaşamıştır. Binlerce eğitim emekçisi o dönemde görevlerinden alıkonulmuş, işkencede katledilmiştir. Bugün eğitim emekçilerini katleden bu davanın mimarının adı okullarımıza verilerek yaşatılmaya çalışılmaktadır. Okullarda adının yaşatılması aynı zamanda fikrinin ve zihniyetinin de yaşatılması anlamına gelir."

'BAŞBAKAN'IN GÖZYAŞLARI BOŞUNA AKMIŞ OLMASIN'

Betül Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'de Erdal Eren'in adını söylerken ağladığını kaydetti. Korkut, "Hatırlarsanız Başbakanımız meclis kürsüsünde timsah gözyaşları dökmüştü Erdal Eren’in adını zikrederken. Bu gözyaşları boşuna akmış olmasın ve okulumuzun adı değiştirilerek Erdal Eren İlköğretim Okulu yapılsın. Bu talebimizi ısrarla dile getireceğiz ve takibini yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Tüm Türkiye’de Kenan Evren ve darbeci generallerin adlarını ve zihniyetlerini silmek istiyoruz. Eğitim emekçileri demokrasi karşıtı her türlü mücadeleyi ve çabayı vermeye devam edeceklerdir" dedi.

Eğitim- Sen Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel de "İki yıl önce Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun isminin değiştirilerek 12 Eylül döneminde eğitimcilere yapılan işkencelerin simgesel de olsa ortadan kaldırılması için bir dilekçe ile başvurmuştuk. Bu talebimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik tarafından reddedildi. Bugün yine aynı taleple İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okulun adının Erdal Eren veya Giresunlu şair Can Akengin olarak değiştirilmesi yönünde bir dilekçe verdik. Umarız yargılama süreci de göz önüne alınır ve ismi değiştirilir" diye konuştu.