Seydikemer Belediye Başkanı MHP'li Cafer Arıkan, Kemer Beldesi'nin ilçe olması kararının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan arandıklarını ve isim talebinde bulunulduğunu söyledi. Bunun üzerine 'Seydikemer, 'Beşkaza' ve 'Altınkemer' isimlerini önerdiklerini kaydeden Başkan Arıkan, "Antalya ve Burdur'da 'Kemer' adıyla ilçe bulunuyor. Buralara yakınlığında dolayı 'Kemer' isminin kullanılamayacağı söylendi. Önerdiğimiz 3 isim arasında değerlendirme yapılmış. Ankara'da 'Seydikemer' adı kabul gördü. Biz ilçe halkı olarak Fethiye'nin eski adı olan Beşkaza'yı tercih etmiştik. Ama 'Seydikemer' kabul edildi" dedi.

'SEYDİ' AHDE VEFADAN

'Seydikemer' adının nerden geldiğini de anlatan Başkan Arıkan, "Kemer, bir dönem Seydiler Köyü'nün mahallesiydi. Daha sonra ayrıldı ve ilerleyen dönemde belde oldu. Seydiler Köyü'nün yeni yasa kapsamında ilçeye bağlanması söz konusu. Bu yüzden biz de ahde vefa olarak 'Seydi' ve 'Kemer' isimlerini birleştirerek 'Seydikemer' ismini önerdik. Bu isim de bizi mutlu etti" diye konuştu.

SEYDİKEMER'E BAĞLANAN 52 KÖY

Fethiye'ye bağlı Seki, Kadıköy, Eşen, Kumluova ve Karadere beldelerinin mahalle olarak bağlanmasıyla kurulan Seydikemer İlçesi'ne bağlanan 52 köy ise şöyle:

"Arsaköy, Bağlıağaç, Atlıdere, Bayırköy, Çamurköy, Çatak, Çayan, Çobanlar, Çökek, Dereköy, Döğer, Girmeler, Güneşli, Hacıosmanlar, Kayacık, Kayadibi, Kıncılar, Korubükü, Ortaköy, Ören, Paşalı, Sahil Ceylan, Sarıyer, Seydiler, Söğütlüdere, Uğurlu, Yakaköy, Zorlar, Alaçat, Arifler, Boğaziçi, Çaltıözü, Çaykenarı, Çukurincir, Demirler, Dodurga, Gölbent, İzzetin, Kabaağaç, Karaköy, Minare, Yakabağ, Bekçiler, Boğalar, Ceylan, Çaltılar, Çobanisa, Doğanlar, Kayabaşı, Kınık, Temel, Yayla Patlangıç."


ET(HA/AK)