Merkez Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Marina tesislerinde düzenlenen lisans ve ruhsat dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, gezi ve balıkçılık amacıyla Yamula Baraj Gölü'nde faliyet gösterdiğini söyledi. Yıldız, şöyle dedi:

"10-15 yıl önce, Kayseri’ye deniz geleceğini, ilçemize bağlı 22 köyde 162 kişinin kooperatif kurup, balıkçılık yapacaklarını söylesek, herkes gülerdi. Ama, şimdi bakın 82 milyon metrekarelik yüzölçümüne sahip barajda yayın, levrek, gümüş, sazan ve alabalık tutuluyor. O nedenle şu anda 62 gemi ve tekneden ilk planda Ulaştırma Bakanlığı verilerine uygun 32’sine ruhsat ve lisans verdik. Baraj gölünde tehlikeli ve üzücü olaylar meydana gelmemesi için gereken önlemleri alıp, eğitim çalışmaları yapıyoruz. Yöredeki köylüler, tarım ve hayvancılıktan sonra şimdi de balıkçılıkla tanışarak önemli gelir kapısına kavuştu. 'Kayseri’nin denizi' olarak adlandırılan Yamula Baraj gölünde kıyılardaki kültür balıkçılığının yanı sıra tekne ve kayıklarla da balıkçılık yapılmaktadır."

Marina Tesisleri'nde törenle ruhsat ve lisanslarını alan Kayserili balıkçılar, tören ardından, teknelerine binerek, Belediye başkanı Bekir Yıldız ve davetlileri selamlayıp, Türk bayrağı açtıkları su üstü araçlarıyla tur attılar. Başkan Yıldız’da balıkçıları "Vira Bismillah" diye uğurlayıp, el salladı.

Yamula Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Çavuş da, balıkçılığın yöre halkı için ekmek kapısını olduğunu, Ulaştırma Bakanlığı ve Kocasinan Belediyesi'ne teşekkür etti. Kocasinan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Gülnur Karamavuş da, balıkçı tekne ve kayıklarına lisanstan sonra, gölde su kayağı, tekne ve motor kullanacaklara da yapacakları eğitim çalışmalarından sonra gerekli belgeleri vereceklerini ekledi.



OE,DÖ(OE/İD)