Sultangazi Belediyesi ve Fetih Mezunlar Derneği üyelerinden oluşan 40 kişilik bir ekip, 'Kardeşimin dileği Van' projesi kapsamında depremlerin vurduğu Van'a gelerek depremzede öğrencilere el uzattı. Deprem nedeniyle okulları yıkılan çadırda eğitimlerine devam eden öğrenciler için 5 bin kitaptan oluşan konteyner kütüphane oluşturan üyeler, aynı zamanda öğrencilerin derslerinde motivasyonunu artırmak için 3 gün onlarla birlikte çeşitli etkinlikler yapacak.

Etkinliklerin ilk gününde Konteyner kütüphanenin açılış töreni, çadırda eğitimlerine devam eden İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu önünde yapıldı. Törene, AK Parti Van Milletvekili Fatif Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ergüt, Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Fetih Mezunlar Derneği Başkanı Bayram İşleyen ve öğrenciler katıldı.

Fetih Mezunlar Derneği olarak bir kampanya başlattıklarını belirten Dernek Başkanı Bayram İşleyen, "Adına da Kardeşimin Dileği Van dedik. İstanbul'un en gözde okullarında okuyan geçmişte Türkiye'de dereceler yapmış, öğrencilerle Van'daki öğrencilerin yanında olabilmek için buraya geldik. Proje kapsamında bu öğrencilerle 3 gün geçireceğiz. Onlara getirdiğimiz kitap setlerimizi dağıtacağız" dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ergüt ise Van depreminin hemen ardından Van'daki vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını ve bu projenin kendilerine sunulduğu zaman çok heyecanlandıklarını söyledi. Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise Van depreminin ardından Türkiye'nin Van'ı unutmamasını isteyerek, "Van'ın problemleri devam ediyor. Van ayağa kalkıncaya kadar normal şartlarına dönünceye kadar, Vanlılara kucak açılsın" dedi.

'ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE İMKAN YOK'

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Van'ın 2 defa yıkıldığını fakat bu olumsuz gibi görünen durumun aslında çok güzel neticeler ortaya çıkardığını söyledi. Coşkun, Terör saldırısı ve bir yığın saldırı bugünlerde yaşanırken, bu yaşanan deprem felaketi bize aslında şunu da gösterdiki bu ülkenin bölünmesine imkan yok. Gün geçmiyor ki yurdun dört bir yanından hayırseverler gelip şu Vanımıza herhangi bir hizmette bulunmasın. Bütün bunlar ülkemizde oynan bu oyunların boş bir çabadan ibaret olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

HAYALLERİ OKUL

Yapılan konuşmaların ardından Timaş Yayın Grubu, Fetih Koleji Mezunları Derneği Sultanbeyli Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan 5 bin kitaplı konteyner kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Depremzede öğrencilerle tek tek ilgilenen üniversite öğrencileri ardından da sınıfları gezerek, ilköğretim öğrencilerinin hayallerini kağıtlara çizmesini istedi. Minik öğrencilerin kağıtlara çizdiği hayalleri proje kapsamında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Okulları yıkıldığı için etkinlikte öğrencilerin bir çoğunun okul çizmesi de dikkat çekti.



GÖ(OB/SS)