Batman'da oturan 28 yaşındaki Abdulkadir Almaz'a, 8 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İnşaatlarda çalışmaya başlayan Almaz, bir süre sonra 24 yaşındaki Sevim Almaz ile evlendi. 3.5 yaşında Hazal adında kızı olan Abdülkadir Almaz'ın böbreği, 1 yıl önce iflas etti. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi''nde 3 ay yatan Abdulkadir Almaz'a doktorları, İstanbul'daki bir özel hastaneye ya da Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmesini tavsiye etti. İstanbul'da tanıdıkları olmayan Almaz Ailesi, 20 gün önce Antalya'ya geldi.

BALKONDA YAŞAMAYA BAŞLADILAR

Anne ve babalarının eski komşusunun evine sığınan Abdülkadir Almaz, eşi Sevim, kızları Hazal ve kardeşi Zeynep Almaz, yatacak yer olmadığı için balkonda yaşamaya başladı. Kardeşini kurtarabilmek için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Zeynep Almaz, tek çareyi çapraz nakilde bulduklarını söyledi. Kardeşine böbrek verecek kişilere sadece böbreğini değil, vücudundaki tüm organları vermeye razı olduğunu belirten Zeynep Almaz, "Bizim sosyal güvencemiz Yeşil Kart. Kardeşim hem böbrek hastası, hem de doğuştan boğazında kist var. Delik olan boğazından sürekli su akıyor. Ancak o şimdilik hayati tehlike içermiyor. Tek istediğim kardeşime böbrek bulmak" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çapraz nakil için form doldurduğunu aktaran Zeynep Almaz, "Şimdi gelecek haberi bekliyoruz" dedi.

Abdülkadir Almaz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde haftada 3 gün diyalize giriyor. Maddi durumları iyi olmayan Almaz ailesine, Güvenlik Mahallesi 261 Sokak'taki dairelerinin balkonunda yer açan eski komşuları bakıyor.