Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu, evli 3 çocuk babası gazeteci Öztürk Akkök, Erzurum'u tanıtma adına yayımladığı kitaplarına bir yenisini ekledi. Uzun yıllar ulusal basında çalışan ve hala yerel basında aktif olarak görev yapan Öztürk Akkök, kuşe kağıda basılı 280 sayfalık kitapta 315 özel fotoğrafa yer verdi. Yıllar önce katıldığı bir toplantıda Erzurum'un tanıtım eksikliği olduğunun farkına vardığını belirten gazeteci Akkök şunları söyledi:

"Atatürk Üniversitesinde bir toplantıya katılan gazeteciler Erzurum'u çok beğendiklerini ancak tanıtım eksikliği olduğunu söylediler. O dostların eleştirisi beni etkiledi ve perspektifimi genişlettim. Hedefe doğru giderken Erzurum'un bir derya olduğunu fark ettim. Tarihi eserleri, çiçeği, böceği, kelebeği, kuşları ve kış turizmini tanıtmak uğruna bugüne kadar fotoğraf ağırlıklı 10 kitap yayınladım. 'Kar şehri Erzurum'da da fotoğraf kullandım. Ancak bu kitabın diğerlerinden farkı, kentin kültürel özelliğini anlatmamdır. Örnek verecek olursak kıtlama çay içme geleneğini, dini bayramlar öncesindeki arafalık toplama kültürünü yazdım. Kültürümüzü, alışkanlıklarımızı, ananelerimizi, gelenek ve göreneklerimizi fotoğraflarıyla süsleyerek anlattık" diye konuştu.

'Kar şehri Erzurum'un kendi alanında ilk eser sayılabileceğini belirten Öztürk Akkök, uzun yıllardan beri böyle kitabı çıkarmayı planladığını söyledi. Akkök kitabın oluşma aşamasını şu şekilde anlattı:

"Çok dikkatli ve özverili çalıştım. Buna rağmen bu kadim şehri yeterince 'tanıdık ve tanıttık' diyemeyiz. Erzurum'u yönetenlerin, tanıtım konusunda ciddi, profesyonellerden oluşan bir ekip oluşturmalarında yarar görüyorum. Sadece dünyaca ünlü Tortum Şelalesi'nin değişik mevsim ve günün değişik saatlerinde fotoğraflarını çekmek için 100'lerce kez Uzundere'ye gittim. Geniş bir coğrafyaya yayılan Erzurum'u adeta karış karış dolaştım. Fotoğrafta mükemmele ulaşma adına 50 bin kilometre yaptım"

NÖ(KS)-FOTOĞRAFLI