Merkez Şehitkamil İlçesi'ndeki eski adı Gaziyurt İlköğretim Okulu olan yeni eğitim-öğretim yılında adı 'Nilgün- İsmet Akınalan İlkokulu' olarak değiştirilen okulda iddiaya göre kapıcı çocukları bir sınıfa, varlıklı çocuklar ve öğretmen çocukları da ayrı bir sınıfa toplatıldı. Varlıklı, okula bağış yapan çocukların ve öğretmen çocuklarının bulunduğu bu sınıfa en iyi öğretmenlerin verildiği de öne sürülürken, bu uygulamanın duyulmasından sonra birçok velinin "Çocuklarımız bu sınıfta başarısız olur" endişesine kapılarak, çocuklarını 'kapıcı çocukları'nın bulunduğu sınıftan aldığı iddia edildi.

Bazı internet sitelerinde gündeme gelen iddialarla ilgili okulda soruşturma başlatan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, yapılan araştırma sonucunda iddiaların hiç birinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Serin, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"2011-2012 eğitim-öğretim yılında Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda yapılan incelemede bu okulumuzda kayıt döneminde bağış alınmadığı ve kayıtların sorunsuz bir şekilde yapıldığı da görülmüştür. Okulumuzun bulunduğu Sarıgüllük Mahallesi'nde 1. sınıfa kayıt olacak e-okul ekranına yansıyan 180 öğrenci 1. sınıflar için ayrılan 8 şubeye yapılan kura sonucu öğretmeni ile birlikte dağıtılmıştır. Sınıf listeleri incelendiğinde her meslek grubundan öğrenci velisinin tüm sınıflarda dengeli bir şekilde bulunduğu görülmektedir. Kapıcı çocuklarının özellikle bir sınıfta toplandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Her şubede velisi kapıcılık yapan sadece bir öğrencinin olduğu tespit edilmiştir. 1/E sınıfı listesi incelendiğinde sadece bir öğrencimizin babasının apartman görevlisi olduğu, diğer öğrencilerinin velilerinin farklı meslek gruplarından olduğu görülmektedir. Yapılan ön incelemenin netlik kazanması açısından konuyla ilgili Müdürlüğümüzce İl Eğitim Denetmenleri görevlendirilerek inceleme başlatılmıştır."

MÜDÜR: HERKESİ KENDİ NEFSİMİZ GİBİ GÖRÜRÜZ

Okul Müdürü Halil Gündüz de iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Öğrencileri sınıflara dağıtırken öğretmenlerin huzurunda kurayla sınıflarını belirledik. Okulumuzda 180 kayıtlı 1'inci sınıf öğrencisi var. 8 tane apartman görevlisi çocuğu var. Her biri bir sınıfa dengeli bir şekilde dağıtımı yapıldı. Adam ayırma, kapıcı ayırma kesinlikle böyle bir şey yok. Herkesi kendi nefsimiz gibi görürüz. Vatandaşlarımız hepsi bizim için aynıdır" diye konuştu.



ZG(BK/SS)