Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişiyi binlerce TL dolandıran çetenin 4'ü kadın 9 üyesi, İstanbul, Ankara, Antalya ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Antalya'ya getirilen şüphelilerin 2 yılda onlarca site kurduğu, bu sitelere başvuran ve jigolo olmak isteyenlerden üyelik adı altında para alarak dolandırdıkları belirlendi. Liderliğini O.D.'nin yaptığı çete üyeleri M.B., F.K., Ö.C.K., F.S. ile Ç.D. T.E., E.K. ve B.A. adlı kadınlar, 4 gün süren sorgularının ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

NASIL YAPIYORLAR?

Şüpheliler internet üzerinden jigolo siteleri kuruyor ve bu sitelere 'Ayda 5 ile 10 bin TL'ye kadınlarla ilişkiye girmek istemez misiniz?', 'Cinsel ilişki için neden para ödeyesiniz ki üstüne para kazanın' ilanları verip üye olmak isteyenlerden para alıyordu. Gold, gümüş ve bronz üyelik seçenekleri sunarak her biri için ayrı ücret talep ettikleri belirlenen çetenin kendileriyle irtibata geçen kişilere güven sağlamak için, jigolo arayan kadın gibi çete üyesi kadınların aradığı ve üyelik aidatını yatırdıktan sonra birlikte olabileceklerini söyleyerek para yatırmasını sağladığı belirlendi.

GÜNDE 10 BİN TL KAZANIYORLAR

Çete üyelerinin günde onlarca kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı, günlük ortalama 7 bin ile 10 bin TL arasında kazanç sağladıkları belirlendi. Polis şüphelilerin banka hesaplarını ve mal varlıklarını incelemeye aldı. Çete üyesi kadınları gazete ilanıyla buldukları belirlenen şüphelilerin, savcılık sorgusu sürüyor.