Açık hava konseptli alışveriş merkezi Forum Bornova’nın Genel Müdürü Doğan Alpan, sektörel başarıları ile ilgili iddialı konuştu. Açıldıkları günden bu yana 65 milyonu aşkın kişiyi ağırladıklarını belirten Alpan, "İzmir’de en çok ziyaret edilen AVM Forum Bornova’dır" iddiasında bulundu. İzmir’de AVM kültürünün hızla yayıldığını ve sayının artığını belirten Alpan şunlarısöyledi:

"Önemli olan AVM açmak değil. İzmir hızla gelişen bir şehir. İzmirliler AVM mantığı içerisinde kaliteyi ve zaman geçirmeyi seviyor. Yeni yapılacak olan AVM’lerin de bunu göz önüne alması lazım. Beş yıl sonra kentte 20’ye yakın AVM’nin hizmet vereceğini düşünüyoruz. Hem yeni istihdam kapısı açılacak. Hem de EXPO 2020’nin gereksinimlerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Herhangi bir ülkenin büyük şehirlerine gittiğinizde zaman geçirmenin, alışverişin, sosyal etkinliklerin AVM bünyesinde yürütüldüğünü görürsünüz. İzmir de bu hizada gidiyor. Bir Barselona, Milano, Paris ile benzerlik gösteriyor. Tabii ki İzmir’in ekonomisine kazandırdıkları ve kazandıracakları da unutulmamalı."

YAKIN OLMALARI KAYGILANDIRIYOR 

Gelecekte açılacak AVM’lerin birbirlerine yakın olmasından kaygılandığını söyleyen Alpan, insanların yaşam kalitelerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti. Son birkaç yıldır AVM’lerin İzmir’in hızlı büyümesine denk gittiğini belirten Alpan, "Önemli olan AVM açılacak olan konumlar ve hizmet şekilleri. Bunlar ile doğru orantılı gidildiğinde AVM kültürü 5 yıl sonra yerine oturur. Her yerde olduğu gibi İzmir’in de belli bir doyumu var" diye konuştu.



EA(İÖ/COŞ)