Toslak Köyü'nde, Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından düzenlenen şenlik, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Umut Olgun, belde belediye başkanları, çiftçi ve davetlilerin katılımıyla başladı. Şenliğin ilk gününde 'Tarım Girdileri Sergisi' açıldı. 2 gün sürecek şenliğin amacının çiftçiyi yeni teknoloji ve bilgiyle buluşturmak olduğu kaydedildi.

Alanya Kaymakamı Doğan, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, devletin son yıllarda tarıma çok büyük ve önemli teşvikler sağladığını belirtti. Domates, salatalık, biber üreten tüm ülkelerle rekabet halinde olunduğunu anlatan Doğan, globalleşen dünyada en iyisinin yapılması gerektiğini, tarladan tüketicinin sofrasına kadar her ürünün sertifikalandırılması gerektiğini söyledi.

Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen ise son yıllarda önem verdikleri iyi tarım uygulamalarında, tarım teknolojilerini doğru kullanma ve sürekli eğitim yoluyla ciddi ilerleme kaydettikleri vurguladı. Üyelerinden 21'inin 'İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası' aldığına değinen Özen, iyi tarım uygulamalarının daha güvenilir ve sağlıklı ürün yetiştirmede vazgeçilmez unsur olduğunu vurguladı. Alınan sertifikaların çiftçiye çok büyük katkısı olduğunu dile getiren Özen, böylece ürünlerin değerinin yüzde 25 arttığını kaydetti. Bu yıl ikincisi düzenlenen şenliğin bölge ve ürünlerin sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağladığına dikkat çeken Özen, Alanya'nın en önemli eksiklerinden biri olan tarım fuarı etkinliği eksikliğini şenlikle giderdiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından stantları gezen protokol üyeleri, fuarda sergilenen ürünler ve tarım uygulamaları hakkında bilgi aldı.



ÖY(HA/CK)