Cinayet suçundan 2005 yılında ceza aldıktan sonra 'İyi hali' nedeniyle Akyazı yarı açık cezaevine nakledilen Özkan Tahnaz, birkaç gün önce cezaevinden izinli çıktı. Tahnaz, önceki akşam saatlerinde Akyazı İlçesi'nden emanet olarak aldıkları 54 AR 179 plakalı otomobille yanında arkadaşları Uğur Başkan ve Hakan Sert olduğu halde Kocaeli'nin Derince İlçesi'ne geldi. Burada oturan yıllar önce boşandığı eski eşi Aylin G.'nin evine giden Özkan Tahnaz, eski eşi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Fatih Tınaz'ı ayağına tabanca ile ateş ederek yaraladı.

Bu olayın ardından Derince sahiline giden 3 arkadaş arasında tartışma çıktı. Uğur Başkan'ı alnından vuran Özkan Tahnaz, cesedi bagaja koydu, diğer arkadaşı Hakan Sert ile birlikte Marmara Ereğlisi'ne gitti. Tahnaz, burada da Hakan Sert'i öldürdü. 

Peş peşe işlenen cinayetlerin ardından iz süren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri Marmara Ereğlisi'ne giderek yeni cinayetler planlamış olabileceği de düşünülen Özkan Tahnaz'ı yakalayarak Kocaeli'ne getirdi. Halen sorgusu süren Özkan Tahnaz'ın 2 arkadaşını neden öldürdüğü konusunda açıklama yapılmadı.



OU(MB/İD)