Haliç Kongre Merkezi'nde 2012 yılı içinde düzenlenen uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcu ve takım temsilcileri ile eski şampiyon sporcuların katılımıyla düzenlenen geceye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ile Feyzullah Kıyıklık, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yanı sıra federasyon yetkilileri, idareciler ve sporcular katıldı.

Gecede konuşma bir yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ülkelerin güçlerini hissettirdikleri en önemli alanın spor olduğunu dile getirerek, "Hatta diğer ülkelerin çocuklarına rol model olunan spor dünyasında, nüfusunun yüzde 40'ı 18 yaş altındaki bir ülke olarak yeterli payı almadığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kadir Topbaş, sözlerine şöyle devam etti;

"Bu gece, 2012 yılında uluslararası alanda başarı göstermiş 72 sporcu ve kulüp ile geçmişte uluslararası alanda başarılara imza atmış 23 sporcuyu ağırlıyoruz. Onlar ödüllerini milletimizin gönlünde yer tutarak aldılar. Bugün burada buluştuk. Heyecanlarını ve hırslarını ortaya koyarak bizi mutlu etmeye çalıştılar. İstedik ki, sadece müsabaka döneminde değil, daha sonrada da hatırlandıklarını hissettirelim. 2012 Avrupa Spor Başkenti olan, 2020 Olimpiyatları'nı hedef koyan, bunu hak ettiğine inanan bir İstanbul'da, İstanbullular olarak bu heyecanı beraber tadalım istedik."

İş adamlarından ve şirketlerden sporculara sponsorluk desteği verilmesini isteyen Topbaş, "Onlara ciddi görev düşmekte. Her firma bir sporcuyu alarak destek olsa, inanıyorum ki ciddi anlamda neticelere ulaşırız. Sadece devletten, yerel yönetimlerden beklemeden sporculara destek verilse, daha büyük başarılar da gelecektir" ifadelerini kullandı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın selamlarını aktararak başladığı konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a organizasyondan ötürü teşekkür etti. Bir spor adamı olarak, sporcuların başarılara giderken nasıl fedakarlıklarda bulunduğunu bilen biri olarak, böyle vefa örnekleriyle en az sporcular kadar mutlu olduğunu dile getiren Baykan, "Düne göre iyiyiz, yarın çok daha iyi olacağız. Türkiye'de spor tesisi adına, sporcu yetiştirme imkanı adına artık eksiğimiz kalmadı. Yarınlar çok daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da gecede plaket verdi. Geride kalan sezonu lig ve kupa şampiyonu olarak tamamlayıp, FIBA EuroChallange Kupası'nı Türkiye'ye getiren Beşiktaş Basketbol Takımı adına kürsüye gelen Mehmet Yağmur, Mehmet Ali Yatağan, Barış Hersek ve Serhat Çetin'e plaketlerini, kulüp başkanı olarak Fikret Orman takdim etti.

Orman ayrıca, geride kalan sezonu Şampiyonlar Ligi ikincisi olarak tamamlayan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın plaketlerini sporculara sunan isim oldu.

Aralarında olimpiyat şampiyonları Servet Tazegül ve Aslı Çakır Alptekin'in de yer aldığı 72 sporcu, törenin sonunda eski şampiyon sporcularla birlikte medya mensuplarına poz verdi.

Ayrıca, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'a, Kadir Topbaş tarafından özel bir plaket takdim edildi.

GH (ET)