Korku filmi gibi olay 30 Mart 2012'de Silivri mezarlığında yaşanmıştı. 16 yaşındaki lise öğrencisi Ç.G., kendisi gibi lise öğrencisi olan F.S., Y.K. ve M.Ç. adlı kız okul arkadaşları tarafından bir mezarlıkta akıl dışı kötü muameleye maruz kalmış, bütün bunlar da arkadaşları M.Ö. tarafından kameraya kaydedilmişti. 1 Nisan 2012 tarihinde Ç.G.'nin şikayeti üzerine Silivri 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmaya başlayan 4 şüpheli, dün ikinci kez hakim karşısına çıktı.


POLİSE VE SAVCILIĞA VERDİĞİ İFADEYİ REDDETTİ


Polise ve savcılığa verdiği ifadeyi reddeden Y.K. dün mahkemede verdiği ifadede, "Ben ifademde Ç.G.'nin kollarına F.S. tarafından tütün basıldığını, daha çok acısın diye bastığını söylediğini anlatmadım. İfademde neden geçtiğini anlamadım, böyle bir olay olmadı. Önceki ifademe göre eksik anlatılmış, olay F.S.'nin anlattığı şekilde olmuş. M.Ö. ile ben F.S ile M.Ç'yi yapmamaları konusunda uyarmıştık" diye konuştu.


"OLAYDAN SONRA SELAMLAŞIP AYRILDIK"


Ç.G.'yi dövdüğü, kollarına kesikler attığı daha sonra da kesikler üzerine tütün bastığı iddia edilen F.S. ise mahkemedeki ifadesinde, "Olaydan sonra mezarlıktan yürüyerek çıktık. Silivri çarşısında bir kafeye gittik. Hep birlikte çay içtik. Ç.G. makyaj malzemesi olup olmadığını sordu bize. Olmadığını söyledik. Çantasından kendi makyaj malzemelerini alarak oda gibi bir yerde makyaj yaptı. Biraz oturduktan sonra köye gitmesi gerektiğini söyledi. Hep birlikte durağa çıktık. Daha sonra selamlaşıp ayrıldık. İki gün sonra mağdur bizim hakkımızda şikayette bulunmuş" dedi.


"MEZARLIĞA GÖTÜRMEK İÇİN ONU KANDIRMADIM"


Mezarlığa götürmek için Ç.G.'yi kandırmadığını ve ona vurmadığını belirten M.Ö. de "Mağdurun kolu kesildikten sonra bir adam geldi. Ne olduğunu sordu. Mağdurun üstü çamur olduğu için bu adama mağdurun düştüğü söylendi" ifadesini kullandı.


"HÜRRİYETİNİ TEHDİT ETMEDİK"


Polise ve savcılığa verdiği ifadeyi kabul eden M.Ç. ise ek olarak, "Mağdur kendi isteği üzerine bizimle birlikte gelmişti. Hürriyetini tehdit etmedik. Ayrıca görüntüyü çeken M.Ö.'de Ç.G.'ye tokat atmıştı" dedi. İşkenceye maruz kalan ve psikilojisi bozulduğu için okulu bırakan Ç.G.'nin, psikilog olmadığı gerekçesiyle ifadesi alınamadı. Dava 26 Aralık 2012 tarihine ertelendi.


(BB)