Gencay Gürün yönetimindeki Tiyatro İstanbul, gazeteci Yılmaz Özdil'in köşe yazılarını topladığı ilk kitabı olan İsim Şehir Hayvan'ı tiyatro oyunu haline getirdi. Yönetmenliğini usta tiyatro oyuncusu Metin Serezli'nin, oyun yazarlığını Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı'nın yaptığı İsmi Şehir Hayvan, İzmir'deki galanın ardından başladığı Ege sahilleri turu kapsamında son olarak Marmarislilerle buluştu. Marmaris Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenen oyuna ilgi büyük oldu. Oyunu Yılmaz Özdil, her ikisi de CHP'li olan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü'nün de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi izledi. Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Taner Ergör, Banu Çiçek, Yeliz Şatıroğlu, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Serdar Aslan, Alev Azyok, Zafer Aslan, Anıl Yülek'in rol aldığı oyun izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

EN BÜYÜK ÖDÜL

Kitabının tiyatroya uyarlanmasının kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirten Özdil, "Böyle bir hayalim yoktu. Kendi payıma hayatımda aldığım en büyük ödül oldu. Fikir Tiyatro İstanbul Genel Müdürü Emin Hamarat'tan geldi. Ankara'daki imza günüme geldiğinde bu fikir aklına gelmiş. 2011 Aralık ayında kendisiyle bu fikri konuşmaya başladık. 7 aylık sıkı bir çalışmayla bu projeyi hayata geçirdi. Mevsim nedeniyle sayfiye bölgelerinde sahneleniyor. Ekim ayından itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir'de salonlara geri döneceğiz" dedi.

Marmaris'e tekrar gelmek istediklerini de vurgulayan Özdil, "Sahneye konulan oyuna olan ilgiden memnunum. Sanata tükürülen, medyanın baskı altında kaldığı bir dönemde ilgili arkadaşların pek de hoşlanmadığı köşe yazılarından oluşan bir tiyatro oyununun bu döneme damgasını vurmasından çok memnunum. Bunu sahneye hazırlayan ve oynayan arkadaşların yüreğine borçluyum" diye konuştu.



DEB(AÖ/AK)