Mobilya mağazası ve turizm üzerine bir firması olan işadamı Cengiz Aliç'in kiralık olarak kullandığı otomobilde, geçen Mayıs ayında 12 saat arayla iki polis incelemesi yapıldı. İlk aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, ikinci aramada bir miktar uyuşturucu madde ve tarihi para bulundu. Gözaltına alınan Aliç, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, 'tarihi eser kanununa muhalefet' ve 'uyuşturucu madde bulundurmak' suçlarından hakkında iki dava açıldı.

ORTAĞINDAN ŞÜPHELENDİ

Serbest kaldıktan sonra ortağından şüphelenerek araştırma başlatan işadamı Aliç, iddiaya göre kendisini ihbar eden telefonun, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde çalışan Ç.K.S.'ye ait olduğunu öğrendi. Bunun ardından işyeri kamera kayıtlarını inceleyen Cengiz Aliç, Antalya Emniyet Müdür Yardımcılarından E.G.'nin kendisi gözaltına alındıktan hemen sonra mağazaya gelip işyeri müdürü K.A. ile kucaklaştığını, eski ortağı A.K.'nın da daha sonra gelerek üçlünün sarmaş dolaş dışarı çıktığını tespit etti. Görüntüleri savcılığa sunan işadamı, Emniyet yetkilileri, eski ortağı ve mağaza müdürü hakkında 'uyuşturuculu komplo' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cengiz Aliç, üçlünün şirketi ele geçirmek için böyle bir plan yaptığını öne sürdü.

MUHTEMELEN KOYUP SONRA DA İHBAR ETTİLER

İşadamı Cengiz Aliç, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede, kendisine kurulduğunu iddia ettiği komployla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yıl mobilya mağazası açtım. A.K. ile yüzde 10 hisseyle ortak olduk. Ancak hisseyi arkadaşı M.T.B.'nin üzerine yaptırdı. Ödemesi gereken 40 bin liranın 30 binini ödemedi. M.T.B. ise yeğeni K.A.'yı şirkete müdür olarak aldı. 10 bin liraya karşılık 15 bin lira ödeyip hisseyi 19 Mayıs'ta almak için protokol yaptık. Bundan rahatsız olan müdür K.A. ile M.T.B. şirketi ele geçirmeye çalıştı. 21 Mayıs'ta evime dört polis geldi, şirket işlerinde kullanılan otomobille ilgili arama kararı olduğu söylendi. Araç arandı. Bir şey bulunamadı. Ertesi sabah mağazaya gittim, aracı yolun karşısına park ettim. Benden sonra şirkette montaj işinde çalışan R.F.'nin aracın yanına gittiğini tespit ettim. Muhtemelen uyuşturucu ve tarihi paraları o koyuyor. O ayrıldıktan kısa bir süre sonra polisler geliyor. Kamera görüntülerinde mevcut. İki polis mağazaya gelip tekrar arama kararı olduğunu söyledi. Aramayı Organize Şube'de yapacaklarını söylediler. Aracı götürünce bagajdan bir miktar esrar maddesi çıktı. Hayatımda hiç görmediğim esrarı orada gördüm. Araçta tarihi eser niteliği taşıyan sikkeler bulunduğunu söylediler. Muhtemelen koyup sonra da ihbar ettiler."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, iddialarla ilgili bir soru üzerine, "İddialar araştırılıyor. Soruşturma devam ediyor" derken, konuyla ilgili Antalya Valiliği'nin idari soruşturma başlattığı belirtildi.