Eğitim-Bir Sen'in Büyükşehir Belediyesinin Kütür Merkezi'nde düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısına AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Aziziye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Zinnur Şimşek ile sendika üyeleri katıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantıda Türkiye ve Dünya'da geçmişte ve hala devam eden çeşitli konuları dile getirdi.

Amerika'nın süper güç olarak görüldüğünü söyleyen Başkan Gündoğdu, geçtiğimiz aylarda Hazreti Muhammad'e hakaret içeren filmi kınadığını söyledi. Genel Başkan Gündoğdu, şöyle dedi:

"Bu filmin arkasında siyonizm, ırkçılık var. Kainatın ilk ırkçısı şeytandır. Cenabı Hak onu yarattığında Hazreti Adem'le kendisini kıyaslayan, toprak ve ateş mukayesesiyle ham maddede kalite arayışına giren şeytan kainatın ilk ırkçısıdır. Şeytanın yeryüzündeki temsilcisi Amerikan devletidir. Obama'nın devlet başkanlığına seçilmesi Türkiye'de de öyle bir rüzgar estirdiki. Obama dışlanmış bir rengin temsilcisi. Hele bir de 'Bunun babası Hüseyin değil midir?' diyenler büyük yanılgı yaşadıklarını, terörist devleti İsrail'in Gazze'ye saldırısında Obama'nın ona arka çıkmasıyla bir kez daha gördüler. Obama'nın keşke ten renginin siyahlığı- beyazlığı değil de icraatı beyaz olaydı."

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, konuşmasına şu şeklide devam etti:

"Sözde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Leyla Zana gibi terörist başına alkış tutan, oraya gittiğinde ona öz evlat muamelesi çekiyor. Yine AİHM'ne giden Leyla Şahin'i görmemezlikten geldi. Baş örtülü kızlarımız Viyana'da bile özgürce okuyabilirken Leyla Şahin kızımızın aleyhine karar verecek kadar hukukta çifte standartı hayata geçirmiştir. Cumhuriyetin ik yıllarında din ve ırk değiştirme projesi uygulandı. Irk değiştirme için model nedir? Damızlık erkek ithal etmedir. Bunun öncüsü batıcılık akımının önde gelen isimlerinden biri olan Abdullah Cevdet'tir. Hristiyanlaşma yani batılı olmamız için herşey yapılmıştır."