Askerlik görevini yaptığı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda 5 Eylül 2009 tarihinde silahla intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, 3 yıldır yaptığı başvurular ve açtığı davalardan bir sonuç alamayınca AYM'ye başvurma kararı aldığını söyledi. Türkiye'de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki (AİHM) ihlal davalarını azaltmak amacıyla hayata geçirilen AYM'ye bireysel başvuruların geçen ay başladığını öğrendikten sonra önceki gün Ankara'ya giderek başvuruda bulunduğunu dile getiren Oktay Can, "Bugüne kadar yaptığımız başvurulardan sonuç alamadık. Bunun üzerine AYM'ye bireysel başvuru yaptım. Burada adaletin yerini bulacağından, doğru kararın verileceğinden eminim" dedi.

ÇOCUĞUMUN HAKLARIYLA UĞRAŞIYORUM

Oğlu Murat Oktay Can'ın komutanı tarafından vurulduğunu, oğlunun başında iki mermi girişi olduğunu ve bunlardan birinin otopsiyi yapan doktorlar tarafından kapatıldığını ileri süren baba Oktay Can, "3 yıldır Murat Oktay Can'ın haklarıyla uğraşan bir babayım. Nereye gittiysem reddedildim, bütün haklarım askeri mahkemelerde çiğnenmiştir. Geçen sürede de herhangi bir mahkeme olmadığı için AYM'ye başvurdum. Daha önce de AİHM'e başvurmuştum, o da kabul edildi. 3 yıldır bir mahkeme olmaz mı? Bu durumu kamuoyuyla paylaşmak için AYM'ye başvurdum. İlk defa bir şehit babası olarak AYM'ye ben başvurmuşum" diye konuştu.

ŞEHİTLİĞİ VERİLSİN

Oktay Can, "Çocuğuma otopsi yapan doktorlar hakkında açılan dava üzerine Danıştay'ın verdiği kararı da AYM'ye teslim ettim. Umarım AYM bizlerin çocuklarının şehitliklerini verir. Bir parça da olsa yüreklerimize su serpilir. Biz mağdur durumdayız. Biz çocuğumuzu vatanımız, bayrağımız, namusumuz için gönderdik.Biz terazinin doğru tartılmasından yanayız" diye konuştu.