Yozgat’ta 4 gün önce evden ayrıldıktan sonra İzmir'deki teyzesini arayan Şefaatli İlçesi Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışan Yusuf Kıymazaslan, 'gölete gidiyorum, orada intihar edeceğim' diyerek telefonu kapattı. Yakınlarının polise haber vermesi üzerine, Kıymazaslan'ın bulunması için savcılık kararı ile Yozgat şehir merkezinde bulunan 3 ayrı sulama göletinde arama çalışması başlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri tarafından Cevdet Dündar Göleti ve Çamlık Milli Parkı içerisinde sabah erken saatlerde arama çalışması yapıldı. Akut ekibi de gölet etrafı, çalı dipleri ve ormanlık alanda Yusuf Kıymazarslan’ı aradı. Yusuf Kıymazaslan’ın yakınları da arama çalışmalarını endişe ile izledi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ

Baba Mehmet Kıymazaslan, oğlunun İzmir’deki teyzesini arayarak gölete atlayıp intihar edeceğini söylemesi üzerine polise haber verdiklerini belirtti. Bekar olan oğlunu arama çalışmalarını izleyen baba Mehmet Kıymazaslan şunları söyledi:

"Perşembe günü sabah evden çıkmış bir daha haber alamadık. Hiçbir not falan yok. Daha önce psikolojik tedavi gördü, doktor sonra 'depresyon' demiş. Kendisi sağlık memuru, Cuma günü sabah da işe gidecekti, nöbeti varmış. Buraya gelip gittiği için 'buralarda olur' diye düşündük. Sonra teyzesine telefon etmiş, 'gölete atlayacağım, intihar edeceğim' demiş. Biz de göletlerin aranmasını istedik. Yetkili tüm kurumlar oğlumun bulunması için çalışıyor."



HG(FK/COŞ)