Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde artan internet dolandırıcılığı üzerine çalışma başlattı. Kentte yaşayan iki kişinin, çevre ilçeler ve İzmir ile İstanbul’daki çok sayıda kişiyi internetten satış yapan sitelere verdikleri 'İhtiyaçtan acil satılık' ilanlarıyla dolandırdığını belirleyen polis, bazı mağdurlarla yüz yüze görüşen şüphelilerin eşkal bilgilerini aldı. Yapılan incelemede, şüphelilerin poliste daha önce de dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan 33 yaşındaki  Şadi Kaya ile 25 yaşındaki Cenk Kaygusuz olduğu belirlendi. İki şüphelinin eşkal ve kimlik bilgileri diğer birimlere de dağıtıldı.

KOVALAMACA SONUCU YAKALANDILAR

Devriye görevi yapan polis, geçen Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında 09 FF 894 plakalı kiralık otomobilin içindeki iki kişinin Kaya ve Kaygusuz olduğunu tespit edip 'Dur' ihtarında bulundu. Ancak otomobil hızla kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından otomobil Efeler Mahallesi Aydın Bulvarı’nda durduruldu ve iki şüpheli gözaltına alındı. Kimlik kontrolünde Şadi Kaya'nın, 'Cafer Hasten' adına düzenlenmiş sahte ehliyet taşıdığı belirlendi.

FİYAT UCUZ, İLAN SAHTE

Emniyette sorguya alınan iki şüphelinin, ellerinde olmayan pahalı elektronik eşyaları, ellerinde varmış gibi, internetten satış yapan sitelerde değerinden çok düşük fiyatlarla 'ihtiyaçtan acil satılık' diye ilan verdikleri belirlendi. Şadi Kaya'nın, kendileriyle irtibat kuran kişilere parayı eşinin bankadaki hesabına yatırmasını sağladığı, ancak ürünü göndermedikleri ortaya çıktı. Benzer yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen iki kafadarın lüks içinde yaşadıkları, ayrıca güvenini kazandıkları bazı kişilere de "Çek kıracağız. Bize nakit para ver, biz sana çeki kırdıktan sonra daha fazlasını ödeyelim" diyerek kredi çektirdikleri ve aldıkları parayla ortadan kayboldukları ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



CU(İÖ/COŞ)