Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak’ta bulunan 4 katlı binada dün saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, tekstil işiyle uğraşan Engin Sarkık, henüz belirlenemeyen bir nedenle evde bulunan kardeşi Bayram, eşi Sacide ve çocukları Suzan (18), Salih (17), Sevda (15), Gülcan (14), Erhan (9), Ercan (8) ve Abidin’i (5) silahla vurduktan sonra intihar girişiminde bulundu. Bayram, Suzan, Sevda ve Salih Sarkık evde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülcan Sarkık, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Abidin Sarkık ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Sacide Sarkık'ın İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Engin Sarkık'ın Avcılar Anadolu Hastanesi’nde, Erhan ve Ercan Sarkık'ın ise Bağcılar Özel Safa Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Yaralıların, yoğun bakım ünitelerinde tutulduğu ve hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.

EVDEN SAĞ ÇIKAN YOK Kİ ANLATSIN

Öte yandan Sarkık ailesinin çok sayıda yakını, sabahın erken saatlerinden itibaren Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na geldi. Ailenin yakını bir kadın da baygınlık geçirdi.

Basın mensuplarına konuşan Engin Sarkık’ın amcasının oğlu Mehmet Sarkık, “Evde ne olup bittiğini bilmiyoruz. Akşam amcasını misafir etmiş beraber yemek yemişler. O gittikten sonra aile içinde ne olup bittiğini bilen yok. Evden sağ çıkan yok ki yaşananları anlatsın. Ben amcasının oğluyum ne olduğunu ne ben ne de komşuları hiç kimse bilmiyor. Gayet sakin bir insandı. Evinden işine gider gelirdi. Çocuklarının ailesinin ekmeğinin peşindeydi. Herhangi bir sorununu ne duyduk ne de gördük. Hiç kimseyle problemi dahi yoktu” dedi.

İSTANBUL’DA DEFNEDECEĞİZ

Diğer amcasının oğlu Nasır Sarkık ise “Olayın oluş nedenini bizde bilmiyoruz. Gece olay olduğunda bize haber verdiler. Diğer yaralıların durumları hakkında net bir bilgimiz yok. Cenazelerimizi İstanbul’da defnedeceğiz. Çalışıyordu işine ailesine bakıyordu.” dedi.

Otopsi işlemleri sırasında Sarkık Ailesi'nin yakınları Adli Tıp Kurumu önündeki bekledi.

(BB)