Çanakkale Kordonboyu’nda 'Troy' filminde kullanılan Truva atı önünde DHA mikrofonuna konuşan Bodrumlu yat yapım ustası Mustafa Yılmaz, 8 yıl önce boşandığı eşi 39 yaşındaki Ö.S. tarafından kendisine gösterilmeyen kızından bir haber alamadığı ve kızına kavuşmak için İsviçre'ye yürümeye karar verdiğini anlattı. Yılmaz, Türkiye'deki bütün hukuki süreçleri tamamladığı halde bugün 9 yaşında olan kızı Aylin’i hala kucaklamayadığını belirtti. Kızının ve eski eşinin adresini öğrenmek için 100 bin dolar ödül belirlediğini kaydeden Yılmaz, "Çağımız iletişim çağı. Yüreği vicdanlı tüm dünya insanlarından, bana yardımcı olmalarını istiyorum. Kızımın hasretini 9 yıldır içimde taşıyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne ulaşmak için 3 bin 260 kilometre yürüyeceğim. Amacım, dünyaya sesini duyurmak" dedi.

Önceki yıllarda Bodrum Kalesi surlarında, Kardak'ta, İçmeler Tersanesi'nde, Kaymakamlık binası önünde tabutun içine girip kendisini zincirlediğini, İstanbul Kadıköy'de ve Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda, kızı için pankartlı eylemler yaptığını hatırlatan Yılmaz, "Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü hakkımda soruşturma açtı. 9 yaşına erişen kızımı okula göndermediğim için yasal işleme tabii tutuldum. Ben kızıma 9 yıldır hasretim. Yetkililer bunu bilmeden, traji komik bir şekilde hakkımda işlem yapmaya çalışıyor" dedi.

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 9 ve 12'inci maddelerini hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu madde ayrı olan anne, baba ve çocuk arasında çocuğun ruh sağlığı açısından düzenli bir birliktelik sağlanması ve sürekli görüşmenin bir hak olduğunu belirtir. Buna tüm üye devletlerin de uyması gerekir. Buna bağlı hükümlerde çocuğun yerinin mutlaka bildirilmesi gerekmektedir."

Elinde “Wanted. Yerini bildirene 100.000 dolar ödül. www.kizimiistiyorum.com” yazılı dövizle ve 'Her adım kızım için' sloganıyla yola çıktığını anlatan Mustafa Yılmaz, Çanakkale'den feribotla Eceabat İlçesi’ne geçti. Yılmaz, 4 gün sonra Edirne'ye ulaşmayı planladığını bildirdi.



ES(İÖ/İD)



Ö.S.:Özlem Sofuoğlu