Bursa'da oturan emekli işçi Ahmet Küçükarslan, 5 Haziran günü muayene olmak için gittiği Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde kendisine 'verem' tanısı konuldu. Tedavisi 15 gün süren Ahmet Küçükarslan, kaldığı odanın kapısını açık bıraktığı gerekçesiyle tartıştığı hemşireye iddiaya göre küfür etti. Hemşirenin şikayetçi olması üzerine 20 Haziran günü hastaneye gelen polis ekipleri aynı gün taburcu işlemi yapılan Ahmet Küçükarslan'ı Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne götürdü. Burada 'hakaret' suçundan ifadesi alınan Küçükarslan, ardından serbest bırakıldı.

Hemşire ile tartıştığı için tedavisinin yarım kesilip taburcu işleminin yapıldığını öne süren Ahmet Küçükarslan, Bursa Valiliği ve Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi, savcılığa ise sağlığını tehlikeye sokmakla sorumlu tuttuğu doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hastane Başhekim Yardımcısı Sinan Saral, "Hastanın tedavisi yapıldı. Taburcu olması gerekirken tedbir amacıyla üç gün daha yatırıldı. Hemşire ile tartıştığı gün taburcu edilmiştir. Tedavisinin yarım bırakılması söz konusu değil. Olay tamamen böyle" diye konuştu.



ST(FK/SS)