Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL,  İstanbul Bayrampaşa’da bulunan bombalara ilişkin 4 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak yer alan Baran kod adlı Erol Şen’in, ‘Adile Sadullah PMYO öğrencilerinin/personelinin kullandığı servis araçlarına, İETT otobüslerine ve özel halk otobüslerine yönelik sansasyonel nitelikte bombalı saldırı eylemi düzenleyeceği’ belirtildi.


İddianamede şüpheli Erol Şen’in “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle ve ayrıca “patlayıcı madde bulundurmak ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


İstanbul Bayrampaşa’da bulunan yaklaşık 15 kilo patlayıcıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çavuşoğlu tarafından hazırlanan 22 sayfalık iddianamede, Erol Şen, Burhan Çeçen, Kerem Altuğ ve Yahya Dursun tutuklu sanık olarak yer alıyor.


İddianamede ilk olarak “PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler yapılanması" anlatıldı. Soruşturma kapsamında 29 Şubat 2012’de e-posta yoluyla bir ihbar geldiği ve ihbarda “Bu teröristler Zincirlikuyu Cumhuriyet Caddesi’nde ‘genç internet kafeye’ gelip geliyorlar. Bunlar aralarında konuşurlarken duyduğum kadarıyla İstanbul’da bombalı terör eylemi yapmaktan bahsediyorlardı" yazdığı belirtildi. İhbarda bombalı eylem hazırlığında olan kişilerin fotoğraflarının olduğu ifade edilerek bu kişilerin Baran ve Nevruz kod adlarını kullandıkları kaydedildi.


TAKİBE ALINAN ŞÜPHELİ BOMBALARA GÖTÜRDÜ


İddianamede 1 numaralı şüpheli olarak yer alan Baran kod adlı Erol Şen’in uzun süre polis tarafından takip edildiği ifade edildi. Şüpheli Erol Şen’in 7 Ağustos 2011 ve 16 Eylül 2011’de Kocaeli’de bulunan A4 tipi plastik patlayıcının gömülü olduğu alan etrafında ve 6 Mart 2012’de Esenler Otogarı’nın yanında bulunan boş arazide bomba yapımında kullanılan ve gömülü olan malzemeleri aradığının tespit edildiği iddianamede anlatıldı.


POLİS OKULU SERVİSİNE SALDIRI PLANI


Erol Şen’in 4 Mart 2012’de Adile Sadullah Polis Meslek Yüksek Okulu’na yakın konumda bulunan mezarlıklara girerek keşif yaptığının da vurgulandığı iddianamede, “Şüpheli Erol Şen’in Adile Sadullah PMYO öğrencilerinin/personelinin kullandığı servis araçlarına, İETT otobüslerine ve özel halk otobüslerine yönelik sansasyonel nitelikte bombalı saldırı eylemi düzenleyeceği tespit edilmiştir" denildi. İddianamede Erol Şen’in ise ifadesinde bombalı eyleme dair hiçbir suçlamayı kabul etmediği de ifade edildi. Soruşturma kapsamında yapılan Esenler Otogarı’nın yanındaki boş arazide “toplam 12.99 kilogram beyaz renkli, nevi belirsiz macunumsu madde, 5 adet sağlam elektrikli infilaklı kapsül, 2 adet üzerinde kablo irtibatlı elektronik devre kartı, 1 adet kablolar irtibatlı sarı renkli kutu içerisinde bulunan elektronik devre" bulunduğu belirtildi. Kocaeli’de ise “İki farklı aramada 2400 gram ve 2104 gram patlayıcı madde" bulunduğu da kaydedildi. Şüphelilerden Yahya Dursun ve Kerem Altuğ’un, Erol Şen’in gizlenmesini sağladıkları, şüpheli Burhan Çeçen’in de bomba malzemelerinin yerinin belirlenmesinde Erol Şen’e yardımcı olduğu ifade edildi.


AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ-


İddianamede şüpheli Erol Şen’in “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle ve ayrıca “patlayıcı madde bulundurmak ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Şüpheli Burhan Çeçen’in “silahlı terör örgütü üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 14,5 yıldan 33 yıla kadar hapsi talep edildi. şüpheliler Kerem Altuğ ve Yahya Dursun’in “silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yılda 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi


 


SG