Aydın Valiliği öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşlarla meslek örgütlerinin desteği ile çekimlerine geçen 1 Ekim'de başlanan ve bir mumya filmi olan 'Hayde Efem'in çekimleri tamamlandı. Kısıtlı bir bütçeye sahip fantastik komedi türündeki filmin Tralleis, Nysa ve Aphrodisias antik kentleri ile Apollon Tapınağı ve Çakırbeyli Köyü'ndeki çekimleri sorunsuz olarak tamamlanarak kurgu aşamasına gelindi.

Hülya Böcekli, Volkan Baş, Coşkun Kemar, Ece Yentür, Emine Yentür, Yiğit Dören, Nihat Kapız, Gülnihal Demir, Yeter Kapız, Ceyhan Kapız, Uğur Erdaş, Hülya Savaş, Mehmet Koçar ve Furkan Kızılay gibi ekranların tanıdık simalarının rol aldığı filme bölge halkı da büyük destek sağladı.

SPONSOR BULUNAMADI

Filmin yönetmeni Kerem Sarı, 'Hayde Efem'le Aydın halk kültürü ile antik kentler, turizm beldeleri ve dünyaya marka olmuş ürünlerin tanıtılacağına dikkat çekti. Sarı, "Şu an çektiğimiz görüntüleri kontrol edip yeniden gözden geçiriyorum. Bu işlemin ardından bu hafta filmin kurgu aşaması için İstanbul Şafak Film Stüdyoları'na gideceğim. Kurgu içinde önemli bir bütçeye ihtiyacımız var" dedi.

Kerem Sarı, bunun için Aydınlı birçok firmayla görüşüp sponsor olmalarını istediklerini anlattı. Sarı, "Çok küçük destekler istememize rağmen görüşmelerimizin hiçbirinden olumlu sonuç alamadık. Aydın ve Aydın ürünlerini tanıtmak için hazırladığımız bu projeye firmalardan destek bulamamamız bizleri çok üzüyor. Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen filmin projesini alnımızın akıyla tamamlayacağız. İnşallah mart- nisan aylarında gala yapıp filmimizi vizyona sokmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

'HAYDE EFEM'İN KONUSU

Hayde Efem, öldükten 2 bin yıl sonra canlanan bir mumya ile küçük bir Ege köyünde yaşayan köylü gencin aynı kıza aşık olmasını konu alıyor. Tarihte yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkarak hazırlanan senaryoda, platonik aşkı Euterpe için tarihin ilk notalı sözlü şarkısını yazan Tralleisli Seikilos, Mısır'dan getirdiği bilim adamlarına kendisini ve öldürdüğü sevgilisi Euterpe'yi mumyalatır. 2 bin yıl sonra bir çobanın yanlışlıkla mezarını açması sonucu gözlerini küçük bir Ege köyünde açan Seikilos, sevgilisi Euterpe'yi mezarında bulamaz ve aramaya koyulur. Aynı Ege köyünde yaşayan ve Efe dedesinin kahramanlık hikayelerinin etkisi altında kalan Mustafa, süper kahraman olma hayalleriyle hem kendisini ispatlama hem de biricik aşkı Hatice'nin gönlünü kazanmanın peşindedir. Zamanın farklı dilimlerine ait bu iki ayrı karakteri karşı karşıya getiren sevdiklerine olan aşklarıdır.