Hami-yet Projesi'ni Bayrampaşa Kaymakamlığı sırasında hayata geçiren Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bugün Yozgat’ta hamiyet çocuklarını ve annelerini misafir etti. İstanbul'dan Yozgat'a gelen 60 çocuk ve 50 anne, Vali Yazıcı'yı ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı. Vali amcalarına sarılıp gözyaşları döken hami-yet çocukları hasret giderdi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, çocuklarla tek tek kucaklaştıktan sonra proje hakkında bilgiler verdi. Vali Yazıcı, şöyle dedi:

"Hami-yet; insan sevgisine dayanan bir projedir. Yaklaşık 900 çocuğumuzun dahil olduğu projenin 4 yıl içerisinde bulundum, başarılı olması beni son derece memnun etti. Ben de henüz 11 yaşındayken babamı kaybettim. Babasız büyümenin zorluklarını çok iyi biliyorum. İstanbul'da görev yaparken bu çocuklarımız 'Kaymakam amcamız gitmesin' diye dua etmişler. Onun için İstanbul'da biraz fazla kaldım ve çocuklar dualarını değiştirince Yozgat’a vali olarak atandım."

Hayatının en mutlu günlerini 'hami-yet çocukları' ile geçirdiğini belirten Vali Yazıcı, makam ve oturduğu evi çocuklara gezdirdikten sonra Saraykent İlçesi'nde oluşturulan Hami-yet Ormanı'na birlikte fidan dikildi. Dikilen fidanlara bunları diken çocukların ismi verildi.



HG(AY/İD)