Şişli Ayazağa Mahallesi'nde 11 Mayıs 2012’de evinde ölü bulunan 36 yaşındaki Şakire Maviş’i öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis istemi ile yargılanan 22 yıllık eşi Nejmettin Maviş’in ilk kez hakim karşısına çıktı.


15 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARI SALONA ALINMADI


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ında bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nejmettin Maviş getirildi. Nejmettin ve Şakire Maviş’in en büyüğü 20 yaşında olan 4 çocuğu duruşmada hazır bulundu. Ancak mahkeme başkanı, 15 yaşından küçük 2 çocuğun ise duruşmaya alınmaması kararını verdi. İki çocuk bu karar üzerine duruşma salonuna alınmadı.


SANIK MAVİŞ: EŞİMİ CANIMDAN ÇOK SEVİYORDUM


İlkokul mezunu inşaat işçisi olduğunu belirten tutuklu sanık Nejmettin Maviş, 6 çocuk babası olduğunu belirtti. 22 yıllık eşini canından çok sevdiğini söyleyen Maviş, “Mekanı cennet olsun, benim namusumdu. Aramızda herhangi bir tartışma olmadı. Çalışmıyordum ve zor durumdaydım. Eşimin psikolojik rahatsızlıkları vardı. Onu tedavi ettirmek için de gerekli gayretleri göstermişimdir" dedi. Olay gününden bir gün öncesini anlatan Maviş, “Akşam geç gelmiştim. Eşim bana ağza alınmayacak laflar söyledi. Rahatsız diye alttan aldım. Sonrasında onu ikna ettim. Güldük, eğlendik" diye konuştu.


“HAKİMİM KURBAN OLAYIM BEN NİYE BÖYLE BİR ŞEY YAPAYIM?-


Duruşmada olay sabahını anlatan sanık Maviş, “5 çocuğum okula gitmişti. Kızım Esra ise evdeydi. Ben giyinip dışarı çıkacakken eşim, ‘Sen giyindin. Hangi kadına, kumarhaneye gidiyorsun?’ dedi. Hakimim kurban olayım ben niye böyle bir şey yapayım? Rahatsız olduğu için benden şüpheleniyordu. İçkim ve kumarım da yoktur. Eşim üzerime yürüyüp tokat attı. Kendisine ‘Yeter, apartmana rezil oluyoruz’ dedim. Üzerime gelmeye devam ettikçe iteledim. Büfeye çarptı. Büfe üzerindeki vazo üzerine düşünce eşimin burnu kanadı. Lavaboya götürüp elini yüzünü yıkadım. Vazonun içinde de bıçak vardı ve yere düştü. Çocuklara zarar gelmesin diye bıçağı cebime koydum. Ben tam evden çıkarken eşim de çocuğumun odasına gitti. Kızım Esra ‘Annem kendini camdan atıyor’ diye bağırdı. Hemen odaya gittim ve eşime, ‘Ne yapıyorsun? Sen atarsan ben de kendimi öldürürüm’ diyerek cebimdeki bıçağı çıkarttım. Ona yalvardım, çünkü eşimi seviyorum" ödedi.


ELİMDE BIÇAK VARDI ANCAK...


45 yaşındaki Necmettin Maviş, eşini camdan atlamasın diye kendine doğru çekmeye çalıştığını belirterek, “Onu camdan çekerken elimde bıçak vardı. O esnada birlikte yere düştük, kafasını yere çarptı. Göğsünün acıdığını söyledi. Göğsünde yara oluşmuştu. Ambulansı ben aradım. Ambulans gelene kadar göğsündeki yarayı tutarak ağladım. Ambulans geldikten sonra polisler de geldi. 5 dakika geçmedi, ‘Başın sağolsun eşin vefat etti’ dedilerödiye ifade verdi. Sanık Maviş’in, ifade verdiği sırada zaman zaman ağladığı görüldü.


TANIK KIZ: BABAM BIÇAĞI SAPLAMADI


Olayın tek görgü tanığı 17 yaşındaki kızları E.M. duruşmada tanık olarak dinlendi. Olay gününü anlatan E.M, annesi ve babasını tartışmasının ardından annesinin evin camına çıktığını belirtti. E.M, “O sırada annem yere düştü. Kafasını da çarptı. Göğsünün çok ağrıdığını söyledi. Babam annemi kucağına alıp göğsü kanamasın diye bastırdı. Babam bıçağı saplamadı. Zaten babam bıçağı kendine doğru tutuyordu. Annem babamın üzerine düşünce yaralanan annem oldu" diyerek olayı anlattı. Sanık Nejmettin Maviş’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, davayı erteledi.


(BB)