Çeşme'nin gözde koylarından Aya Yorgi’de Çelebi ailesi ile mekan işletmecileri arasındaki 'Gürültü gerginliği', Çelebi ailesinin bahçeye dev bir müzik sistemi kurması ve arabesk şarkılar çalmasıyla yeni bir boyuta ulaştı. Eğlence Kulübü sahipleri bu durumu ilgili yerlere şikayet ederken bir karşı şikayet de Çelebi ailesinden geldi. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelebioğlu, yıllardan bu yana gürültü sıkıntısından kendilerinin yanı sıra çevrede oturanların da rahatsız olduğunu, eğlenceye karşı olmadıklarını, ancak dünyanın hiçbir yerinde sabah 04.00’e kadar yüksek sesli müzik yayını yapılmadığını vurguladı.

BAKANLIĞA ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Yıllardan bu yana saat 02.00’den sonra müzik sesinin kısılmasını istediklerini, geçen yıllarda bu konuda bir uzlaşma da sağlandığını aktaran Çelebioğlu, şöyle konuştu:

"Bitişiğimizdeki 'Marakech' isimli kulübün yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde "Ben istediğimi yaparım, hakkım' gibi bir tavırla karşılaştık. O sırada Çeşme’de annem ve misafirlerimiz vardı. Bu sıkıntıyı onlar yaşadı. Bunun üzerine biz beyefendiyle yeniden görüştük ancak yine aynı tavırla karşılaştık. Bunun üzerine Çevre Bakanlığı’nın ilgili bölümlerine vatandaş olarak haklarımızı koruma adına şikayette bulunduk. Öte yandan o bölgede yaşayıp bu durumdan rahatsız olanlar adına bir tepki olarak müzik sistemi kurmaya karar verince olay biraz tatsızlaştı."

Canan Çelebioğlu, koydaki bir kulüp yöneticisinin kendilerine sözlü tehditlerde bulunduğunu öne sürerken, "Benim çok güçlü tanıdıklarım var. Hayatı size zindan ederim, bana herhangi bir şekilde engel olmaya çalışırsanız pişman olursunuz" dediğini  aktardı. Bunun üzerine 2 gün önce Çeşme’de olan abisi Can Çelebioğlu’nun Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini dile getiren Canan Çelebioğlu, "Söz konusu gece kulübü dün itibariyle ilk defa müzik seviyesini düşürmüş. Demek ki istenirse yapılıyormuş" diye konuştu.

"ÇEŞME’YE 04.00’E KADAR BARDA KALMAK İÇİN GELMİYORLAR"

İşletmecilerin "Çeşme turizmini baltalıyorlar" açıklamalarına da yanıt veren Canan Çelebioğlu, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Çelebioğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yokken Çeşme’ye gelenlerin sabah 04.00’e kadar barda zaman geçirmek için geldiğini düşünmüyorum. Aynı şekilde evinde oturup gürültüden rahatsız olmak için de geldiğini düşünmüyorum. Konu makul seviyelere getirilirse kimse zarar görmez" dedi.

"ZAMAN UZARSA" PROTESTOYA DEVAM

Çelebioğlu, "Protestonuzu devam ettirecek misiniz?" sorusu üzerine devletin ilgili birimlerine başvurarak. uygunsuzluğun olup- olmadığını ortaya çıkarmalarını istediklerini söyledi. Çelebioğlu, "Onlar da en kısa zamanda yanıt vereceklerini söyledi. Zaman açısından bu konu uzarsa biz de kişisel haklarımız çerçevesinde tepkilerimizi vereceğiz. Biz kanunlarla uyumlu hareket etmiş bir aileyiz. Özel hayatımızda da buna çok hassasiyet gösteriyoruz. Biz bu tavrı bizimle empati kurmaları için gösteriyoruz" diye konuştu.



BT(AÖ/İD)