Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri bir ihbar üzerine Manavgat'ta faaliyet gösteren şantaj çetesini 4 ay önce takibe aldı. Polis, Suat B. ve eşi Marina B.'yi teknik ve fiziki takip yöntemiyle izledi. Aylar süren çalışmanın ardından önceki gün akşam saatlerinde Manavgat'ta yapılan operasyonda, 1'i kadın 4 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda CD ve DVD, sim kartlar, yine onlarca hafıza kartı ile 3 bilgisayar ele geçirildi. CD ve DVD'lerde, 10 kişiye ait cinsel ilişki görüntüleri bulundu.

GÖRÜNTÜLERİ İZLETİYORLARDI

İddiaya göre Suat B., eşi Marina B.'yi para karşılığı erkeklere pazarlıyor, kendilerine kurban seçtikleri ve maddi durumları iyi olan müşteriler Marina B. ile ilişkiye girdikleri sırada Suat B. ikilinin sevişmesini kamerayla kaydediyordu. Daha sonra Marina B. eşi ile birlikte Moldova ve Romanya'ya gidiyor, buradan kurbanları telefonla arıyorlardı. Aradığı kişiye kendisini tanıtan kadın, elinde sevişme görüntüsü olduğunu, para vermemesi durumunda hem internette yayınlayacağını hem de ailesine göndereceğini söyleyerek tehdit ediyordu. Görüntülerin olmadığını düşünen ve kendilerine inanmayan mağdurlara sesli ve görüntülü konuşma programı olan Skype üzerinden görüntüleri izleten kadın, verdiği hesaplara para yatırılmasını sağlıyordu.

SERBEST KALDILAR

Dün gözaltına alınan şüpheliler Marina B., Suat B. ile onlara yardımcı oldukları ileri sürülen H.H. ve İ.Ç., geceyi nezarette geçirdi. İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilen 4 şüpheli, serbest bırakıldı. Şüphelilerden H.H.'nin, olayla bir ilgisinin olmadığı, aracılık yaptığı şüphesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Marina B., Suat B. ve İ.Ç. hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında tehdit, şantaj' ve 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından savcılık soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.