"Asla ve asla Cumhuriyetten ödün vermeyeceğim bedeli ne olursa olsun o bedeli ödemeye hazırım, bundan emin olmanızı istiyorum. Bu ülkenin her bir yurtseverine düşen bir görev var. Arkadaşlarımızı, komşularımızı, mahallemizi uyandıracağız ,Türkiye yeniden ayağa kalkacak. Yeni bir Ulusal kurtuluş savaşını elbirliğiyle vereceğiz"


Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kadıköy Bağdat Caddesi'nde de coşkuyla kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu caddeye geldiği sırada yoğun ilgiyle karşılaşırken beraberindekiler vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Zorda olsa kalabalık arasında bir müddet yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Kadıköy Belediyesi tarafından kutlama için hazırlanan tırın üzerine çıkıp kalabalığı selamladı.


"BÜTÜN YURTSEVERLERİ CHP ÇATISININ ALTINDA BEKLİYORUM"

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra yürüyüşe katılanlara seslenerek, "Her zaman her koşulda yolumuz Mustafa Kemal'in yolu bugün Ankara'da önümüze engeller çıkardılar. Sandılarki biz 1. Meclise gitmeyeceğiz sandılar ki askerlerini polislerini getirecekler biz oraya gitmeyeceğiz bir şeyi unutuyorlar. Biz Ulusal kurtuluş savaşını vermiş bağımsız bir ülkenin evlatlarıyız. Artık şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız. Bir tarafta Kuvayı Milliyeciler, Misakı Milliciler var bir tarafta Cumhuriyetçiler var. Öbür tarafta Cumhuriyet karşıtları var. Bütün yurtseverleri CHP çatısının altında bekliyorum" dedi.


"KARŞI ÇIKACAĞIZ, DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ"

Kılçdaroğlu, konuşmasına, "Türkiye'yi çağdaş uygarlıktan koparmak isteyenler var, Ortadoğunun bataklığına sürükleyenler var, her zaman karşı çıkacağız, direneceğiz ve kazanacağız. Otobüsleri yasaklamışlar Cumhuriyet kutlamalarını yasaklıyorlar, gelsinler buraya. Türkiye'nin 81 ilinde albayrağı taşıyan tek parti var o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisidir" diye konuştu. Konuşması yürüyüşe katılanlar tarafından sık sık alkışlarla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz noktada Türkiye'nin yeni bir iktidara ihtiyacı var, barışa ihitiyacı var, özgür medyaya ihtiyacı var" diye konuştu.


"YENİ BİR ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI ELBİRLİĞİYLE VERECEĞİZ"

Kalabalığa "Medya özgür mü?" diye soran Kılıçdaroğlu, "İçeride dışarıda barışı sağlayacağız hiç kimseyi düşman olarak görmeyeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu ülkenin inançlar ve kimlikler yüzünden bölündüğünü iddia ederek, "Türkiye'yi biraraya getirecek tek partinin Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünde ise, "Asla ve asla Cumhuriyetten ödün vermeyeceğim bedeli ne olursa olsun o bedeli ödemeye hazırım, bundan emin olmanızı istiyorum. Bu ülkenin her bir yurtseverine düşen bir görev var. Arkadaşlarımızı, komşularımızı, mahallemizi uyandıracağız ,Türkiye yeniden ayağa kalkacak. Yeni bir Ulusal kurtuluş savaşını elbirliğiyle vereceğiz" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kalabalığa karanfil atıp selamladı. Türkiye'nin illerine de selam gönderen Kılıçdaroğlu saydığı iller arasında İzmir'e üç kez selam göndererek İzmir'e ayrı bir vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu ve eşi daha sonra Bağdat Caddesinden ayrıldı. Yürüyüşün sonunda Suadiye sahiline kurulan platformda Zülfü Livaneli yürüyüşe katılanlara bir konser verdi.


RA-MAE(CT)