Hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri sinemayla tanıştırmak için yola çıkan polis, ilk adımı Kağızman'da attı. Geçen hafta önce Kağızman'da 155, ardından Selim'de 275 öğrenci 'Fetih 1453' filmini izledi. Digor'dan 295, Akyaka İlçesi'nden de 100 öğrenci, öğretmenlerinin gözetiminde Kars'a getirilerek ilk kez sinemada film izlemenin keyfini yaşadı.

Akyaka Belediye Başkanı Nevzat Deniz, Emniyet Amiri Furkan Gediktaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Coğalan ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar ve öğrencilerle birlikte Kars Şehir Sineması'nda 'Fetih 1453' filmini izleyen Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş, "Bizler de öğrencilerimizle birlikte bu anlamlı filmi izlemeye geldik" dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Yahya Çolak ise projeleriyle ilgili olarak, toplam 825 öğrenciye ilk kez sinemada film izlettirdiklerini söyledi. Öğrencilerin tarihe renkli bir yolculuk yaptıklarını anlatan Yahya Çolak, "Hem tarihe yolculuk yaptılar hem de tarih derslerinde öğrendiklerini görsel olarak izleme imkanı buldular. Öğrencileri sevindirmiş olmaktan biz de mutluyuz" diye konuştu.