Bitez ve Konacık belediyeleriyle, Leleg Uygarlığı Koruma ve Yaşatma Derneği, Farilya Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin işbirliğiyle, Bodrum'un kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerini yaşatmak amacıyla şenlik düzenlendi. Pedasa Şölen Alanı'nda yapılan şenlik sırasında deve ile çeyiz taşınması geleneği canlandırıldı. Ata sporu olan yağlı güreşler yapıldı. Eski dünya şampiyonu olan Milaslı Mehmet Güçlü de yağlı güreşleri izledi.

Şenlikte unutulmaya yüz tutmuş Bodrum sandaleti ve sabunu yapıldı. Niyazi Özşeker, şenlik alanında ayrılan bölümde odun ateşinde 30 yıldır icra ettiği mesleği sabun yapımıyla ilgili bilgi verdi. Bodrum sandaletçisi Ahmet Dalaman hobi olarak sürdürdüğü mesleğinin unutulmaması için, şenlik alanında sandalet yaptı. Şenlik yöresel grup, Halikarnas'ın türküleriyle ve yöresel halk oyunları ile devam etti.

Leleg Uygarlığı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç, "Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu şenliği düzenliyoruz" dedi.