Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeye Aydın'daki kurum ve firmalardan sadece 2 bin 500 lira destek geldi. İngiltere’den 14 öğrencinin de rol aldığı filmde tamamı amatör toplam 63 kişi görev yaptı. Her sağlam insanın engelli adayı olduğunun anlatıldığı filmin galası Menderes Park Restaurant’ta yapıldı. Filmi yazıp yöneten Aydın Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Burak Bacaksız, 10 yaşından bu yana tiyatro ile ilgilendiğini ve en büyük hayalinin bir film çekmek olduğunu söyledi. Burak Bacaksız, "Engelliler ile ilgili bir film çekmek aklıma geldiğinde bunu proje öğretmenim Hasgül Caşangür ile paylaştım. Onun da desteği ile projeyi geliştirdik ve kamu spotu olarak tasarladığımız film için AB fonlarına başvurduk. AB’den gelen paranın sadece 2 bin 500 lirasını filmde kullandık, geri kalanı gelen misafirlerimizin masrafları için kullanıldı" dedi.

'BÜYÜKLERİMİZİN YANIMIZDA OLMASINI İSTERDİK'

Yaklaşık iki hafta süren filmin çekimleri için Kalfaköy Köyü yakınlarındaki arazi seçildi. Filmde kendisi de rol alan Bacaksız, "43’ü oyuncu, 20’si set görevlisi olmak üzere toplam 63 kişi ile 15 dakikalık bir film çektik. Kamu spotu gibi düşünmüştük ancak bu kısa metrajlı bir film oldu. Herkesin bir engelli adayı olduğunu vurguladığımız film ile mesaj vermek istedik. İlk deneyimimizde kentin yöneticilerini de davet ettik ancak gelmediler. Büyüklerimizin yanımızda olmasını isterdik" diye konuştu.

FİLMİN KONUSU

Engellilerin dışlanmasını konu alan filmde, eski çağlarda av peşinde en önde koşan Abato Guci (Burak Bacaksız) yüksek bir uçurumdan düşerek yaralanır. Tek bacağını artık kullanamayacak olan Abato Guci kendisi gibi engelli olanların arasına atılır. Ancak o bu durumu kabullenmez. "Ayağım yoksa elim var" diyen Abato Guci, oku icat ederek avlanmayı başarır. Onun inancı ile diğer engelliler de yaşama tutunur.



CU(İÖ/CK)