Tarabya’da 6 Kasım 2012'de meydana gelen olayda iki grup arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı bir kavga yaşandı. Olay sonucu bir su istasyonunda çalıştığı öğrenilen Cüneyt Tanrıkulu (25) bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada görgü tanıklarının ifadelerine göre kavgaya karışanlar tespit edildi. Polis önceki gün kavgaya karışan iki gruptan 10 kişiyi gözaltına aldı.


Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların ifadelerine olayın, bir ay önce Cüneyt Tanrıkulu ile Emre G., arasında “El şakası” yüzünden başlayan bir tartışma yüzünden meydana geldiği belirlendi. İddiaya göre “El şakası” yüzünden bir aydır her rastlaştıklarında tartışan iki arkadaşın olay günü karşılaştıklarında yine tartışmaya başladı. Tartışma, diğer arkadaşların katılmasıyla büyüdü.

Polis yaptığı çalışmada olayda bıçağı taksicilik yapan Emre G.'nin kullandığını tespit etti. Poliste işlemleri tamamlanan Emre G., ile 9 arkadaşı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Emre G. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.