Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün saat 22.55'te Ankara'dan İstanbul'a geldi. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan ayrılırken gazetecilerin konvoyu takibine izin verilmedi.


Kayıplara karışan Erdoğan, saat 00.30 sıralarında Kasımpaşa'daki eski mahallesinden ayrılırken görüntülendi. Eşi Emine Erdoğan ile Kaptanpaşa Mahallesi'ne ayrılırken kameralara yansıyan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin bilgi verilmedi. Erdoğan daha sonra Kısıklı'daki evine geçti.


ZİYARETİNE DEĞİNDİ


Erdoğan, bugün ise 1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı kongresine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada dün akşamki ziyarete değindi. Dün gece Kasımpaşa'da doğup büyüdüğü mahallesine uğradığını söyleyen Başbakan Erdoğan, orada yaptığı bir gözlemi dinleyicilerle paylaştı. Erdoğan sokaklara park eden araçlardan duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, "Benim mahallem eskiden çıplaktı. Ama şimdi baktım ki mahallem işgal altında" şeklinde konuştu. Bunun bir yanıyla sevindirici olduğunu belirten Erdoğan sözlerini "Refah seviyesi artmış ki, sokağın içinde bir tarafta bir araba dizili, öbür tarafta bir dizi araba" şeklinde sürdürdü.


ERDOĞAN'DAN ÖZELEŞTİRİ


Bu manzaranın sorumlusunun belediyeler olduğunu belirten Erdoğan kendisi için de özeleştiri yaptı. Erdoğan, "Belediyelerimiz, başta şahsım olmak üzere hiçbir imar, proje onaylanırken, ne yazık ki evlerin altına garajlar konmadığı için veya mahallelerde garajlar olmadığı için sokaklar işgal altında. İki araç yan yana, rahat geçecekken geçemiyorsun. Zaten sokaklar dar, böyle bir şekilde bakın nerdeyse boş yer yok. Bir taraftan sevindim. Demik ki ülke refah düzeyi yükselmiş ve bu kadar arabayı herkes alabiliyor. Bir taraftan da sokaklar işgal altında, nereye gideceğiz o da ayrı bir konu" ifadesini kullandı.


HY (MK) (FOTOĞRAF)