Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, yaptığı açıklamada, sistemin yıllardan bu yana düzenli çalışmamasını eleştirdi. Saydan, eczanelerin 24 saat açık olduğu halde, kesintisiz çalışmayan sistem nedeniyle hizmet veremediklerini belirterek şöyle dedi:

"Neredeyse her pazartesi ve cuma günü Medula provizyon sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle eczacılar ve vatandaşlar mağdur ediliyor. İlginç olan; sistemin hastane, doktor kullanıcı girişlerinde herhangi bir sorun ya da arıza yokken, eczacı girişlerinde arızasız gün geçmiyor. Eczacılar olarak kesintisiz çalışan bir Medula provizyon sistemine reçete girerek hastalarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz."

E-reçete yazıldığında, hastaların elinde yazılı reçete bulunmadığını belirten Saydan, "Hasta 'ilacım acil", "İğnemi yaptırmam gerek", "Hastaneye yetişeceğim" diyor. Biz eczacılar sistem çalışmadığı için doktor e-reçeteye hangi ilacı yazmış göremiyoruz. Göremediğimiz için vatandaşların acil ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyoruz. Bu yüzden  yıllardır olduğu gibi vatandaşla yine karşı karşıya bırakılıyoruz" dedi.

Saydan, sistemin bu haline rağmen kısmen uygulanan e-reçeteye 1 Ocakta tamamen geçildiğinde sorunların artacağına dikkat çekti.



AY(AY/İD)