Edinilen bilgiye göre, Kabataş Bağcılar seferini yapan bir tramvay, Aksaray'dan hareket ettikten sonra Yusufpaşa Tramvay Durağı'na 200 metre kala aniden durdu. Arkadan gelen bir başka tramvay ise önündeki tramvayın durduğundan haberi olmadan, tramvaya süratle çarptı.

Aralarında, arkada bulunan tramvayın vatmanı Erkan Perver'inde bulunduğu 6 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Hafif yaralanan yolcular, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada ayaklarından yaralanan makinist Perver'in tedavisi sürüyor. Tramvayı kullanmak isteyen bazı yolcular ise kaza nedeniyle duran seferlerden dolayı yürümek zorunda kaldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


İBB YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kazayla ilgili resmi açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bağcılar Kabataş hattında sefer yapan hafif metro treni Aksaray Yusufpaşa istasyonları arasında önde duran trene arkadan çarptı. Kazada bir makinist 5 yolcu hafif yaralandı. Kaza saat 00.10 sıralarında meydana geldi. Yol çalışması nedeniyle tek hat üzerinde sefer yapan tren henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı durdu. Bu sırada aynı istikamete giden ikinci tren duran trenin son vagonuna çarptı. Kazada makinist Erkan Perver ve 5 yolcu yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yolcular ayakta tedavi edildi. Ayaklarından hafif yaralanan makinistin tedavisi sürüyor. Hasar gören vagonların İtfaiye ve metro kaza ekipleri tarafından kaldırılmasından sonra kazanın oluş nedeni hakkında tespit yapılacak."


 


SK-ÇK (GÖ)