Olay, saat 16.00 sıralarında Sırrın Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede devriye görevi yapan polis ekibi, plakasız bir motosiklet ile tehlikeli şekilde ilerleyen 2 kişiye durmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak, 2 şüpheli uyarıyı dikkate almayarak motosiklet ile kaçmaya başladı. Polislerin peşinden 2 kilometre kovaladığı 2 şüpheli motosikletlerinin devrilmesi üzerine bu kez yaya olarak kaçmaya başladı. 

Sırrın Mahallesi ara sokaklarına giren şüpheliler, burada peşlerinden gelen  polislerden birine arkadaşlarıyla birlikte saldırdı. 10 kişilik grubun saldırısında hafif yaralanan polis memuru, telsiz anonsu ile yardım istedi. Çağrı üzerine bölgeye çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi sevk edildi. Olay yerine giden polisler, polis memuruna saldırdığı iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, yaralanan polis memuru da Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edildi.

Şüpheliler emniyetteki sorgulamanın ardından ' görevli memura mukavemet', 'kasten yaralama' ve 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.



(HK/ESM)