Dinar'da geçen hafta trafik uygulaması yapan ekipler, motosikletle seyreden kasksız sürücüye 'dur' ihtarında bulundu. Polis memuru A.S., uyarıyı dikkate almayan sürücünün peşinden koşarak ona müdahale etti. Ekipler, kasksız ve ehliyetsiz motosiklet kullanan A.Ö. hakkında işlem yaptı. Olaydan sonra dövüldüğünü iddia eden genç, babasıyla birlikte Dinar Cumhuriyet Savcılığı'na giderek polis memuru hakkında şikayette bulundu. Savcılık, A.S. hakkında soruşturma başlattı.

YUMRUK ATTI, TEKMELEDİ

Trafik polisi A.S. tarafından dövüldüğünü iddia eden A.Ö., "Olay trafik denetlemesi sırasında polis ekipleri ve vatandaşların gözü önünde oldu. Yaşadıklarıma arkadaşlarım da şahit. Ben hareket halinde iken sorgusuz sualsiz 'dur' bile demeden bana yumruk attı. Yerde sürüklendim. Daha sonra yanıma gelerek beni dövmeye başladı. Savcılığa giderek şikayetçi olduk" dedi.

'BİZE ŞİKAYET GELMEDİ'

Konuyla ilgili kendiklerine şikayet gelmediğini beliren Dinar Emniyet Müdürü Enis Bilir, "Bize ya da cumhuriyet savcılığına bir şikayet gelmedi. Bazı yerel gazetelerde konuyla ilgili haberler okudum. Bunun üzerine İlçe Trafik Amiri Esat Koçyiğit ve polis memuru A.S.'nin bilgisine başvurdum. Ancak soruşma başlatmak için de Kaymakamlık'tan izin istedim. Henüz cevap gelmedi. İzin verildiği takdirde soruştuma başlatacağız" diye konuştu.

'SORUŞTURMA İZİNİ VERDİK'

Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven ise konunun araştırılması için soruşturma izni verdiğini söyledi. Kaymakam Yurtseven, "Soruşturma izni için talep yeni geldi. Konunun araştırılması ve gerçeğin ortaya çıkması için soruşturma yapılacak. Ortada bir suç varsa ilgili makamlar gereğini yapacaktır" dedi.