Biri 6, diğer 8 aylık 2 kızı olan Fırat Çakar, 3294 sayılı kanun kapsamında 'Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kapsamında kentte verilecek evlerin yuvasını dağıttığını iddia etti. Boşanma davası açan 7 yıllık eşinin kendisini evden attığını ve bir haftadır camide yatıp kalktığını belirten Çakar şöyle konuştu:

"23 Ekim depreminde kaldığımız çadırda yangın çıktı. 6 yaşında kızım Tuana yangında vücudunun yarısı yandı. 45 gün Erzurum'da hastanede kaldık. Daha sonra Erciş'e geldik. Ardından Adapazarı’na yerleştik. Ben orada iş buldum 8 ay kaldık. Eşim dullara ev verileceğini duymuş olacak ki, Erciş'e geri dönelim diye tutturdu. Geri geldik ve 4 gün sonra boşanma davası ile ilgili mahkeme davetiyesi aldım. Beynimden vuruldum. Eşim 'sırf dullara devlet ev veriyor' diye benden boşanmaya karar vermiş. Ben ağır hasarlı camide yatıyorum."

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran da 3294 sayılı kanun kapsamında dul, yetim ve kimsesizlere ev verildiğini, ancak bu konuda ayrıntılı bir araştırma yapıldığını; sadece hak edenlere TOKİ tarafından yaptırılan 1+1 dairelerin verileceğini söyledi. Kaymakam Baran, ilçede yaşanan bu konuyla ilgili de araştırma yapacaklarını ifade etti.



KA(FE/AAA)