Yelkenci ve yelken okulu sahibi 62 yaşındaki Cumhur Gökova, eşi 32 yaşındaki Mayisa ile Muğla’nın Marmaris İlçesi’nden 12.45 metrelik 'Gökova' teknesiyle 10 Ekim 2010 tarihinde çıktıkları turu 10 Nisan 2012 tarihinde tamamladı. İstanbullu Begüm ve Emre Tırman çifti, balayında 26 Mart 2011’de evlendikten sonra balayı için 29 Mart’ta Gökova teknesine geldi. İki aile, Türkiye’ye kadar olan turu birlikte tamamlama kararı aldı. Turun altıncı haftasında Begüm’ün hamile olduğu ortaya çıkınca Tırman çifti tekneden ayrılmak zorunda kaldı. Türkiye’ye dönen çiftin kızları 'Derin' dünyaya geldiğinde Gökova çifti henüz dünya turunu tamamlamamıştı. 

Gökova çiftinin Marmaris’e dönmesiyle Tırman çifti ve Derin bebeğin ziyareti gerçekleşti. Gökova çiftinin evindeki buluşmada, büyük mutluluk yaşandı. Cumhur Gökova’nın oğlu Atilla ile gelini Sinem ve 3 yaşındaki torunu Kuzey’in de bulunduğu ziyarette neşeli anlar yaşandı.

"2 GELİP 3 DÖNDÜLER"

Hayatının önemli turlarından birisi olan “Dostlarla Devri Alem” boyunca çok güzel, korkutucu, ürkütücü ve sevindirici anlar yaşadıklarını belirten Cumhur Gökova, en sevindiği olayın Emre-Begüm Tırman çiftinin çocukları olduğunu söyledi. Gökova, “Dostlarla Devri Alem turumuzun hazırlığını yaparken Emre ile Begüm evimize gelerek çift olarak bu geziye katılmak istediklerini söylediler. Biz iki tekne hazırlığı yaparken planlarda değişiklik oldu ve biz tekne ile tura çıktık. Tahiti’deyken bize Emre’den bir telefon geldi. ’Biz evlendik iki gün sonra tekneye balayına gelebilir miyiz?’ diye sordu. Sevinçle kabul ettik. Tahiti’de Pasifik Denizi’nin ortasında teknemize aldık. 1,5 ayı birlikte geçirdik. Çok güzel günlerdi ve turun sonuna kadar birlikte kalmaya karar verdik. Fakat aradan zaman geçince Begüm denizi çok sevmesine rağmen biraz hoşnutsuzluklar yaşamaya başladı. Biz kendi üstümüze alınırken sürpriz ortaya çıktı ve bir Gökova bebeğinin yolda olduğu açıklandı. Dünya turunun sonuna kadar gelemeyeceklerini söylediler. 2 kişi geldiler biz onları 3 olarak 1,5 ay sonra teknemizden güle oynaya Türkiye’ye uğurladık” dedi.

İKİNCİ NİKAH TEKNEDE

Cumhur Gökova, çifti tekneye aldıktan sonra bir isteklerini de yerine getirdiğini belirterek, “Benden kaptan olarak nikahlarını yenilememi istediler. Severek yaptım. Turu Türkiye’ye kadar birlikte götürmemiz çok iyi olacağı düşü içindeyken hamilelik bizi ayırdı. Şimdi henüz tarihini kararlaştırmadık ama iki aile olarak biz 7 yaşındaki oğlumuz Muhammet ve Derin’i de alıp yeni bir tura çıkmaya karar verdik” diye konuştu.

Nikahlarının üzerinden daha iki gün geçmeden soluğu teknede aldıklarını ve çok iyi başlayan bir seyahati tamamlayamadığı için üzgün olduğunu belirten Begüm Tırman, “Tur çok keyifliydi tabii ki. Balayı için mükemmel bir ortam oldu. Her anından çok zevk aldık. Bu seyahatin en son hediyesi bize Derin oldu. O zaman daha da mutlu olduk” diye konuştu.

"DOĞUM KEŞKE TEKNEDE OLSAYDI"

Baba Emre Tırman da “İlk olarak dünya turuna katılmak amacıyla yola çıktık zaten. Bu benim için çok önemli bir duyguydu. Sonuna kadar da götürmeyi düşünüyorduk. Sonra tabii ki babalık duygusunu tadınca hiçbir şeye değişilmeyeceğini gördük. Net baba olduğumuzu da bilmiyorduk ama bazı izleri vardı tabii ki. Bir rahatsızlık olduğu için döndük. Aslında tekneyi terk etmesek de olabilirmiş, kızımız teknede doğabilirmiş. Teknede sanırım 6-8 hafta civarında kaldık. Tekneden Bora Bora’ya geçip biraz orada dinlendik. Los Angeles’ta biraz daha kalırken tekrar bir yerde buluşur muyuz gibi düşüncelerimiz vardı. Hamilelik netleşince seyahatimizin 140’ncı gününde Türkiye’ye dönüş yaptık” dedi.