Gürpınar İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri örnek bir kampanyaya imza attı. Okul Müdür Yardımcısı Yaman Durmuşoğlu, atık malzemelerden yaptıkları müzik aletleri ve öğrencilerden mehteran takımı kurmaya karar verdi.

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ

Yaman Durmuşoğlu, müzik eğitimi konusunda eşi Bedia Durmuşoğlu ile Sosyal Bilgiler Öğretmeni Veysel Can'dan da destek alarak okulda yetenekli öğrencileri belirlemek için sınav yaptı. Sınavın ardından müziğe yeteneği olan çoğunluğunu kızların oluşturduğu 30 öğrenci mehteran takımı için seçildi. Daha sonra atık malzemelerden müzik aletleri yapılmaya başlandı. Öğrenciler, mazot bidonu ve damacanalardan kös, taç ve gazoz kapaklarından tuğ, taraktan zurna, tencere kapaklarından zil yapıp çalışmalara başladı. Öğrenciler ilk etapta iki marş üzerinde çalışma yaptı.

ÇEVRE DUYARLILIĞI

Kampanyayı başlatan Okul Müdür Yardımcısı Yaman Durmuşoğlu, çevreye karşı duyarlılığı amaçladıklarını söyledi. Durmuşoğlu,"Herkesin çöp diye baktığı malzemeleri müzikle güzelleştirdik. Zaten mehterin özünde dostluk, kardeşlik ve sevgi var. Öğrencilerimize bunu aşıladık. Bununla birlikte doğa bilincini de aşıladık. Şimdi imkan verilirse bu çevre bilincini kardeşlik ve dostluğu diğer okullar ve çevre illerde de yaymak istiyoruz. Tek isteğimiz bize imkan sağlansın. İmkanlarımız olursa mehteran takımımızla konserler vermek istiyoruz" dedi.