Ayvacık Belediye Başkanı AK Parti'li Ünal Şahin'in de 57’nci Alay'da görevli bir yarbayı canlandırdığı filmin yönetmeni Yeşim Sezgin, Çanakkale ruhunu böylesine anlatan bir çalışmada yer almaktan onur duyduğunu belirtti. Yapımcılığını Murat Akbilek ve Serkan Balban'ın üstlendiği, Şevket Çoruh, Yetkin Dikinciler, Barış Çakmak, Serkan Ercan, Rıza Akın, Bülent Alkış ve Celil Nalkaçan’ın rol aldığı filmin 7.5 milyon dolar bütçesi olduğunu söyleyen Yeşim Sezgin, "Filmin görüntü yönetmenliğini Aras Demiray ve Muharrem Dokur, görsel efekt yönetmenliğini Serkan Zelzele üstlendi, müziğini Can Atilla yaptı. Filme kadın ruhuyla biraz daha detay biraz daha duygusallık katmaya çalıştım. Çanakkale'de de cepheye akıl almaz bir kadın desteği vardı" dedi.

Filmde gerçek patlama anlarının çekildiğini, asker üniformalarının, silahların birebir o dönemde kullanılanlar olduğunu anlatan yapımcı Fida Film’den Serkan Balbal da şu ana kadar 4.5 milyon dolar harcandığını belirtti. Serkan Balbal, filmin, Çanakkale'ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran müttefik kuvvetlerine, hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını gösteren, Mustafa Kemal Paşa'nın, Bigalı Mehmet Çavuş'un, Sehid Onbaşı’nın ve daha bir çok isimsiz kahramanın destansı zaferinin öyküsünü anlatacağının altını çizdi.

Filmde, 57’nci Alay'da görevli bir yarbayı canlandıran Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin de "Giydiğim üniformanın ağırlığını hissetmek, 57’nci Alay'ın kahraman bir subayını canlandırmak tarifi imkansız bir duygu" dedi.



ES(İÖ/SS)