Olay, geçen 1 Haziran’da Alsancak’ta meydana geldi. Dizide 'Feryal' karakterini canlandıran B.O., 'Doruk' karakteriyle başrol oynayan C.D.D.’nin kendisini darp edip, tecavüz ettiği şikayetiyle polise başvurdu. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen C.D.D., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugünkü duruşmaya şikayetçi B.O. katılmazken, sanık C.D.D. ve avukatları Atilla Ertekin, Can Erekul ile Veysel Gültaş ile B.O.'nun avukatı Koray Başol katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Ebru Aktan ifadesinde, C.D.D. ve B.O.'yu aynı zamanda tanıdığını ve o dönemde B.O.'nun makyözlüğünü yaptığını söyledi. B.O.'nun şiddetli kıskançlık krizlerine girdiğini anlatan Aktan, bir kadın olarak C.D.D.'nin suçsuz olduğuna inandığını söyledi.

Dinlenen tanıklardan Mehmet Demirhan da, B.O.'nun söz konusu diziden ayrılacağı için rolünü çok abarttığını, çekimler boyunca ellerinin kelepçeli olduğunu, oynadığı rolden dolayı vücudunda yara ve morarmaların oluştuğunu söyleyerek, iddialarla ilgili bilgisi olmadığını anlattı.

SANIK AVUKATLARI 'TAHLİYE' İSTEDİ

Sanık avukatı Can Erekul, cinsel ilişkinin iki kişi arasında kişilerin rızasıyla gerçekleşen bir durum olduğunu, aynı evi paylaşan iki insanın bunu yaşıyor olmasının çok doğal olduğunu söyledi. Erekul, şöyle dedi:

"Toplanan deliller yönünden bakıldığında, 6 Haziran'da B.O.'nun ruhsal durumu ile ilgili rapor çıkacaktır. Bu raporun doğuracağı sonuçlara şimdiden itiraz ediyoruz. Müşteki, psikiyatriste olaydan önceki ruhsal bozukluğunu değil de, olay gecesi yaşadıklarından sonra ruh sağlığının bozulduğunu söylemiştir. B.O.'nun bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğuna inanmıyoruz. Tahliye talep ediyoruz."

Sanık avukatı Atilla Ertekin ise, "Olay sadece ihanetin bedelidir. B.O., ilişki içindeki kişisel sorunlarını bu şekilde müvekkilimize ödetmeye çalışmaktadır. Müvekkilimizin tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.

'SENARYO GEREĞİ HIRPALADIM'

Sanık C.D.D. de 9 aydan bu yana tutuklu olduğunu, mesleki geleceğinin bu davadan dolayı bozulduğunu söyledi. C.D.D. "Mağdur psikolojisinin bozulduğunu söylüyor fakat, hayatına gayet güzel devam etmektedir. Ben sadece senaryo gereği onu fiziksel yönden hırpaladım. Onun dışında ben de kıskanç olmama rağmen ona el kaldırmadım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tanık Alican Albayrak'ın gelecek celse dinlenmesine karar vererek ve B.O.'nun rapor sürecini dikkate alarak, sanık C.D.D.'nin CMK'nın 130'uncu maddesi gereğince duruşmalarda hazır bulunmasını, adli kontrol sistemine göre Salı ve Cuma günleri olmak üzere, haftada iki gün yaşadığı adresteki karakola imza vermesini  kararlaştırarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi. 



BK(İÖ/COŞ)