Yoğun kar yağışının etkili olduğu kış mevsiminde tren seferlerinin aksamaması için demir yolu işçileri aralıksız mücadele verdi. Kayseri Tren Garı İşletme Müdürü Selahattin Sarıkaya, yol bakım ve onarım ekiplerinin kış mevsimi boyunca özverili bir şekilde çalıştıklarını ve hiçbir seferin aksamadan tamamlanmasını sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Yol Çavuşu Arif Demirel ise kış mevsiminde 76 kişilik ekiple değişik bölgelerde ray kırılmaları, kar püskürtme, makas ayarları, tünellerde oluşan buzların kırılması ve taşınması gibi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Demirel, “Özellikle sorumlu olduğumuz bölge içerisinde yer alan 6 adet tünelde oluşan buzlanmalar nedeniyle adeta alarma geçtik. 740 metreyi bulan tünellerin içinde çalışmak gerçekten çok zor. Ama ulaşımın aksamaması için kış boyunca büyük gayret gösterdik. Eksi 35’lerde ekipler ara vermeden çalıştı.” dedi.

Diğer yandan kendilerine 'demiryolu aslanları' diyen işçilerin objektife yansıtan fotoğrafları ise beyaz örtünün çalışma şartlarını nasıl zorlaştırdığını da gözler önüne serdi.



CZ(OE/AK)