Datça Cumhuriyet Meydanı’nda noter huzurunda yapılan denemelerde üç rekor birden kırdığı açıklanan Bahçetepe, DHA’nın çektiği görüntülerini inceledikten sonra, göğüs üstünde kırış denemesinde, gözlerden kaçan bir gerçeği ortaya çıkardı. İnceleme sırasında 7 saniye 92 saliselik kırışta, görevlilerin farkında olmadan bir bloğu kırılmadan Bahçetepe’nin üzerinden aldıkları belirlendi. Datça noteri tarafından da tespit edilen bu hata nedeniyle, göğüs üstünde kırış rekorunun iptal edildiği açıklandı.

Görüntüleri inceleyince hatayı tespit ettiğini belirten Ali Bahçetepe, "Göğüs üstü kırış, zamana karşı yapılıyor. 16 adet bloğun en kısa sürede kırılması hedefleniyor. Bizim kırışımız 7 saniye 92 salisede gerçekleşti. Bu süre bir rekor anlamına geliyordu. Fakat görüntülere baktığımda üstten 10 uncu blok, görevliler tarafından kırılmış gibi alınıp atılıyor. Oysa görüntüler bloğun kırılmadığını gösteriyor. Bu nedenle rekorun iptal edilmesini talep ettim. Datça noteri de görüntüleri inceleyince, hatayı tespit etti. Bu nedenle göğüs üstü kırış Guinness’e gönderilmeyecek" dedi.

Hayatı boyunca, büyük önder Atatürk’ün ilkelerini kendisine düstur olarak aldığını ifade eden Bahçetepe, "Atatürk’ün, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözlerini herkes bilir. Hak etmediğim bir rekoru kabul edemezdim. Aksi halde sahtekarlık olurdu" diye konuştu.

Bahçetepe’nin bu tespitiyle daha önce 15 olarak açıklanan Guinness rekoru sayısı 14’e düşmüş oldu.

Bahçetepe, 17 Kasım’daki denemesinde, bir dakika içinde 1175 adet bloğu kırarak, daha önce 1145 adetle kendine ait olan rekoru geliştirmişti. Bahçetepe, 30 saniye denemesinde 683 adet blok kırmış ve 655 adetle yine kendisine ait olan rekorun yeni sahibi olmuştu.



MÇ(İÖ/SS)