Konyalı Hüsnü Yıldırımer, 27 Aralık 1983 günü Doğanhisar İlçesi Konakkale Beldesi'nde sınıf öğretmenliği yaptığı sırada 'Dev-Yol' örgütü üyesi ve örgütün propagandasını yaptığı suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü o dönemki Siyasi Şube'de 15 gün boyunca gözaltında tutulduğunu ve işkence gördüğünü öne süren Yıldırımer, daha sonra tutuklanıp Konya Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Bu sırada Malatya 2'nci Ordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcığı'nca Doğanhisar Dev- Yol örgütünün en önemli mensubu olduğu gerekçesiyle hakkında açılan yeni bir dava nedeniyle Malatya Yeşilyurt Askeri Cezaevi'ne nakledildi. Yıldırımer, 26 Mart 1984'te Malatya 2'nci Ordu Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

HUKUK FAKÜLTESİNİ BİTİRİP AVUKATLIĞA BAŞLADI

Memleketine geri dönen Yıldırımer, öğretmenliğe yeniden başladı. Bu sırada Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam eden Yıldırımer, fakülteden mezun olduktan sonrada avukatlığa başladı.

Hüsnü Yıldırımer bu yıl Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 1983 yılında Konya Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunduğu süre içinde önce parmak uçlarına sopayla vurulduğu, sonra gözleri sürekli kapalı tutulup, soyundurulup falakaya yatırıldığı, Filistin askısı olarak bilinen askıya asılıp, vücuduna elektrik verildiği iddiasıyla polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

SUÇLANAN 2 POLİS ÖLMÜŞ

Konya Cumhuriyet Başsavclığı'da hazırladığı iddianamede Yıldırımer'in işkence yaptığını iddia ettiği polislerden Necmet Değirmenci ve şube müdürü Tarhan Ayyıldız'ın öldüğü, Yıldırımer'in o dönem alınan ifade tutanağında imzası bulunan komiser İzzet Kaçar yaşadığınının saptandığı belirtildi. Davanın zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılması yönündeki iddianeme 11 Eylül 2012 tarihinde Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de 25 Eylül Salı günü, 'Davanın zaman aşımı nedeni ile ortadan kaldırılmasına' karar verdi.

İşkence yapan polisler hakkında hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirten avukat Hüsnü Yıldırımer, yerel mahkemenin verdiği kararı, temyiz için Yargıtay'a taşıyacağını söyledi.



İA(İA/COŞ)