Antalya'da sokak kedi ve köpeklerini toplayan Büyükşehir Belediyesi'nin 5 kişilik hayvan timi, 25 Ekim Perşembe günü başlayacak Kurban Bayramı'nda 'kurban timi' olarak görev yapacak. İki ekip aracı, havalı tüfek ve tabancası ve gazlı borularıyla görev hazırlıklarını tamamlayan ekip, bayram boyunca vardiyalı görev yapacak.

Veteriner Şube Müdürü Özgür Erkan, 24 saat görevi başında olan ekibe ALO 153 hattından ulaşılabileceğini söyledi. Amaçlarının en kısa sürede ihbar noktasına ulaşmak olduğunu belirten Erkan, kaçan kurbanlığı yakalamak için uyuşturucu iğneler kullandıklarını söyledi. Özgür Erkan, yaygın kanının aksine bu iğnelerin kurbanlığın etinde herhangi bir zehirlemeye, tat bozulmasına neden olmadığını kaydetti.

Veteriner Şube Müdürü Özgür Erkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin biri Meltem bir diğeri Dedeman'da olmak üzere iki ayrı noktada kurban kesim yeri oluşturduğunu DA söyledi. Her iki noktada vatandaşların kurbanlıklarının ücretsiz olarak hijyenik ortamda kesimlerinin yapılacağını kaydeden Erkan, "Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi sınırlarında başıboş sokak hayvanlarını toplayan ekibimiz, bayram süresince görevi başında olacak" dedi.