Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in bayrağa sarılı tabutu, Erzurum'da öğle namazdan 15 dakika önce tarihi Lalapaşa Camiinin avlusuna getirildi. Aile için iki Kızılay çadırı hazır tutulurken, eşi Hatice, kız kardeşleri Şeyda Orhan, Zeynep Güneş ile anne Rahime Güneş'in törende ayakta durucak durumda olmadıkları için tekerlekli sandalye ile katılmaları dikkat çekti.

Bayrağa sarılı tabutun başından babası Ağa Güneş ile erkek kardeşleri nöbet tuttu. Tören için camii avlusuna gelen 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu da bir süre tabutun başındaki aileye eşlik etti. 11 yaşındaki yeğeni Mertcan Güneş, subay kıyafeti ile cenaze törenine katılırken, annesi, eşi ve kız kardeşleri tekerlekli sandalye ile önüne geldikleri tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in hamile eşi bu sırada bayıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şehit Güneş'in cenaze namazını Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler'le birlikte 10 bin kişi kıldı. Caminin avlusunun Yakutiye Medresesine bakan tarafında büyük bir Türk bayrağı açıldı. Cenaze namazının ardından Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in tabutu, top arabasına kondu.

Cenazenin ardından Bakan Akdağ ve protokol üyeleri ile birlikte şehidin yakınları Cumhuriyet Caddesinden Havuzbaşı semtine kadar yürüdü. Cenaze törenine katılanlar, sık sık tekbir getirdi. Vatandaşlar, 'Şehidim hakkını helal et. Her Türk asker doğar' diye slogan atarak yürüdüler. Havuzbaşı semtinde Şehit Güneş'in cenazesi, top arabasından alınarak cenaze arabasına konuldu ve Karskapı'da ki Şehitlikte toprağa verildi.