'CÜBBELİ AHMET HOCA'YA TAHLİYE YOK


Mahkeme tutuklu sanık Ahmet Mahmut Ünlü ile beraber 6 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme bu kararına gerekçe olarak ise "sanıkların üzerlerine atılı suçun cezalarının alt ve üst sınırları, atılı suçların niteliği, dosyada bulunan fiziki takip ve telefon görüşme tutuanakları, sanıklar ve mağdurlar arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri, müşteki mağdur beyanlarını" gösterdi.


Mahkeme, aralarında tutuksuz sanık Nejat Ergin'in de bulunduğu 10 sanık hakkında savunma ve delillerin tespiti için duruşma günü zorla getirilmesine hükmederken duruşmanın 21 Haziran 2012 tarihinde Çağlyan Adliyesi'nde görüleceğini açıkladı.


ARAPÇA BİLEN TERCÜMAN TALEBİ


Dava kapsamında bazı sanıkların yabancı uyruklu olmaları nedeniyle Rusça ve Arapça bilen bilirkişi listesinden seçilecek iki tercüman bilirkişinin duruşma günü çağrılmasını karara bağladı.


CÜBBELİ’NİN 53 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


İddianamede Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından 28 yıldan 53 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.


(BB)